hagyományhű magyar katolikusok

SZŰZ MÁRIÁNAK, MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJÉNEK
felajánlott honlapja

"BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT"

KATOLIKUS-HONLAP FÓRUM BEJELENTKEZÉS REGISZTRÁCIÓ
 
A hozzászólások nem a honlap szerkesztőjének, hanem az egyes hozzászólóknak a véleményét tükrözik.

(153) Honlap-II.
(8) Róma
(13) Végidő ??
(157) Pius-ügy
(16) A honlapról
(165) Gondolatok
(278) Honlap
(244) Magyarország
(121) Világegyház
(54) Jövő/Remény
(199) Hírek
(1) Lelkiség
(58) Mások helyett
(199) Kérdések
(34) Hitünk
(77) Fatima
(16) Assisi-ügy
(47) Közlemények
(20) Hallottam...
(66) Fórumozás
(12) AZ ISTENI IRGALMASSÁG
(88) Evolúció
(151) Liturgia
(12) Katolikusok tennivalói
(141) A világ
(9) "Nemcsak kenyérrel..."
(1) Adok-kapok
(140) ki a hibás?
(50) Magán üzenetek
(12) Történelem-hamisítás
(23) Örömeink
(77) Városmisszió '08
(17) Erkölcs
(55) Tekintély
(88) Vélemények
(9) Kis Római Zsolozsma - "reklám"
(8) Problémák
(44) Bibliothecula
(44) Hibajelzés
(20) Mi a teendő?
(28) Viták
(9) Anglikán-kérdés
(2) Aláírásgyűjtés vagy fsspx
(1) KATEKIZMUS
(8) Ha a Katolikus...
(7) Klerikalizmus
(27) Reakciók
(8) Tudomány és fejlődés
(20) Mindennapok
(9) Metanoia
(5) Kapcsolatok
(6) Pisti
(5) "Bízzatok..."
(27) SJM
 
ki a hibás?
 

Még nem jelentkezett be, így nem írhat a fórumba


[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6]
 Dimitria adatok | 2010.09.14 23:09 | 140
Ezt láttam a Capitulum Laicorum blogján (aug. 30-i bejegyzés)...???
(http://capitulumlaicorum.blogspot.com/)
http://1.bp.blogspot.com/_nGWvYuSdEjI/THtzenIh3zI/AAAAAAAABEM/z2X3z5L32fA/s1600/Szeged2.jpg

Az, hogy előfordul ilyen.......de kell ezt még reklámozni?
Szerkesztve: 2010.09.14 23:14

 Élthes Eszter adatok | 2010.09.07 22:53 | 139
Válasz a 136. számú üzenetre:
Kommentár nélkül közlöm a következő levelet.

A ki a hibás beszélgetés 136-os beírására kell ezúttal reagálnom. Bár már nincs a kezem ügyében a hivatkozott lapszám, olvastam Szőke páter újabb célozgatását a római szerzetesre.
Nem tudom, mit fizetett neki a Mindszety alapítvány, de hogy a teljes római tartózkodását nem, az biztos, hiszen az illető az államtitjkárság munkatársa, tehát nem azért van kint, hogy a Mindszenty ügyben dolgozzon.
Hogy azok a dokumentumok, amelyeket nyilvánosságra hoz, és az elmúlt egy két évben vált kutathatóvá, mennyire szükségesek, azt nem vagyok hivatva eldönteni. Azt sem, hogy Szőke páter által ígért hamarosan elkészülő positió miért mindig hamarosan elkészül állapotban van.

Egy másik megjegyezni való, hogy a bíbors teste azért maradt épen, mert a temetést előkészítők saját maguk leírták, hogy mit és mennyit fecskendeztek a vérerekben. vagyis nem természetfeletti úton maradt épen.
Tisztelettel:
Fülöp Ákos

 Topir adatok | 2010.09.06 13:18 | 138
Válasz a 136. számú üzenetre:
Köszönöm a választ! Engem még az érdekelne hiteles forrásból, hogyan viszonyult Mindszenty bíboros a II. Vatikáni zsinathoz. Ő, aki a kommunizmus valódi arcát ennyire és ilyen bátran kiismerte, a liberalizmus veszélyeit ne ismerte volna fel? Hiszen már a pápa 1910-ben is meglátta ezt az Egyházban. Tényleg nagyon érdekelne egy hiteles Mindszenty tanulmány vagy könyv. Ha valaki tud ilyenről, kérem, írja meg.

 Jagiello adatok | 2010.09.06 13:07 | 137
Válasz a 134. számú üzenetre:
Luther: köszönöm, közben én is utánanéztem. A Szent Jakab levelet hagyta ki, valóban. Kérdéses: a mai protestáns bibliákban benne van-e ez a levél? Ki tudja?

Pascendi: Olvassuk figyelmesen végig a harmadik részt, ahogy a Pápa szisztematikusan felülről lefelé rendelkezik, számonkér, tilt, megszorít, időpontokat ad, stb. stb. És a jelek azt mutatták, hogy mindez kezdett működni is (Prohászka műveit is szigorúan megvizsgálták). De 1914 után jött az őrület... Természetes, hogy nem rendezhette a sorait. Azóta meg állandóan visszavonul, feladja az állásait, vagy éppen más csinál - például kártyázik a lövészárokban, amikor lőnek. De nem lő vissza.

 georgius adatok | 2010.09.06 10:46 | 136
Mindszenty bíboros szentté avatását valóban bojkottálják (most olvastam P. Szőke János írását - ő M. szenttéavatási posztulátora -, hogy 10 évig fizették egy vatikáni magyar szerzetes római tartózkodásának minden költségét a Mindszenty Alapítványon keresztül, hogy előkészítse a boldoggá avatást, ő azonban semmit sem tett, sőt, M-t lejárató könyvek publikálásában vett részt...) No comment.
Mindszenty egyébként nem a bíborosi címéről, hanem esztergomi érseki rangjáról nem volt hajlandó lemondani, attól nemes egyszerűséggel megfosztotta VI. Pál pápa. És nem 1971-ben halt meg, hanem 1975. máj. 6-án.
A bíboros egyébként celebrálta az új misét, ez kiderül Kovács Gergely: Isten embere c. Mindszenty-könyvéből.

 Topir adatok | 2010.09.06 00:01 | 135
Én szeretném tudni az igazságot Mindszenty bíborosról! Kérem, hogy aki tudja, írja meg.
Amit eddig tudok róla, az röviden csupán annyi, hogy bojkottálják a szentté avatását, épségben maradt a holtteste, megkínozták Kádár börtönében, minden fenyegetés ellenére sem mondott le a bíborosi címéről, és pont 71-ben váratlanul meghalt, az épségben maradt holttestet befalazták az esztergomi Bazilika vizes pincéjébe, ahol belülről a falakról csorog a víz, és nem engednek misézni a sírja előtt. Számomra ezek mindegyike a szentség jele. Most meg azt olvasom itt, hogy biztosan nem celebrálna tridenti misét. Hát ő csak olyant celebrált!

 Élthes Eszter adatok | 2010.09.03 22:06 | 134
Azt hiszem, a vita onnan kerekedett, hogy másról beszél a két fél. Füzesi Zsolt egyrészt az elvről, másrészt azokról a katolikusokról beszélt, akik betartják ezeket az elveket, és aszerint élnek. Ahogy egy pap mondta nekem a "Katolikusok teendői" topicban felvetett problémára: hogy a katolikus hitletétemény, a katekizmus (mármint a zsinat előtti) annyira egyértelmű és teljes, hogy aki azt ismeri és annak megfelelően él, az pap nélkül is katolikus marad (persze ez nem így van, mert a szentségek nélkül, tehát pap nélkül ez csak részben megy). Ezek a katolikusok azonban csak igen-igen pirinyó hányadát teszik ki a megkeresztelt katolikusoknak.

Jagiello viszont az átlag katolikusokról beszél, azokról, akiket megkerezteltek, és vasárnap misére járnak. De ezen felül semmi, vagy nem sokkal több. És nekik igenis szükségek van, volt és lesz ellenőrzésre. Merthogy az ember esendő és rosszra hajló.
Azon kívül az ellenőrzés nem csak a hívekre érvényes, hanem, ahogy egy másik topicban írtam, ("senki nem kérdez vissza. Se a pápa a püspököktől nem kérdezi vissza, hogy a "mindenkiért" megváltoztatására kijelölt 2 évet betartották-e, se azt nem kérdezi meg, hogy a S.P. motu proprio előírásait betartják-e vagy sem. És így tovább, felülről lefelé, senki semmilyen rendet nem őriz, mindenki azt csinál, amit akar, csak tradicionalista ne legyen, mert akkor nagyonis ellenőriznek.") magára a klérusra sokkal inkább. És ott aztán végképp nincs semmi ellenőrzés és visszakérdezés, legalábbis, ha az illető nem "tradicionalista". Ha az, akkor mindenféle retorzióra fel kell készülnie, ha nem, akkor csinálhat amit akar. És ez a fajta magatartás, mint írtam, éppen legfelül kezdődik.

Más: Szent Jakab levelét hagyta ki Luther, sőt gyalázta, mert hogy az beszél a jó tettek szükségességéről.

A 132-es 3. pontjához: Nem, nem hiszem, hogy az Egyház igazán rendezte volna a sorait. A szemináriumok Szent X. Pius pápa idejére már tökéletesen mérgezettek voltak. Egy pap megkért, hogy ne írjak Mindszenty bíborosról, mert megbántok vele másokat, dehát nem tudok hallgatni. Mindszenty bíboros biztos, hogy nem olvasna nekünk tridenti misét.

 Jagiello adatok | 2010.09.03 08:21 | 133
MÉG az előzőhöz. Nem elvekről van szó, hanem a gyakorlatról. Pontosan itt a bökkenő. Lehet komoly belső erkölcsi mércéje bárkinek, ha a tettei nem azt mutatják. Ezt nevezik mismásolásnak. Ezért jött az Úr Jézus: az igen igen legyen, és a nem pedig nem. Szent János apostol is feddően írja, hogy mutasd a tetteidet, és akkor látom a hitedet. Ezt a passzust nagyon nem szerette Luther - mert szerinte a hit tesz megigazulttá (ez által nyerjük el az üdvösséget). Azt hiszem - utána kell nézzek - a katolikus levelek egy részét nem is fogadták el a reformátorok. Pontosan emiatt. Kellemetlen volt nekik.

 Jagiello adatok | 2010.09.02 21:04 | 132
Válasz a 131. számú üzenetre:
1. MÁR HOGY LENNE túlzás? Bár nem szeretem ezt az állandó múltbanézést, de azért tegyük. A II vatikáni zsinat előtt katolikusság nem volt csendőrség, de a katolikus falu csendőrállamként működött. Ha valaki nem volt misén, azt tudták. Olyan nem volt, hogy templomi esküvő után pogányként éltek. Olyan nem volt, hogy a papot nem érdekelte, hogy a gyerek meg van-e keresztelve-e vagy sem. Nem folytatom. Én a máról beszéltem. Szeretném tudni, hogy nekünk, mai katolikusoknak, milyen retorziókkal kell szembenézni, bármilyen téren. Nem elméletben, gyakorlatban. Véleményem szerint semmilyennel. Minden a lelkiismeretünkre van bízva.

2. Azt nem értem, hogy erkölcsi döntéseink többsége belső fórumon zajlik? Hogyan? Ez nagyon modern. Nem tetszik. És a nyilvános büntetéshez nem kell a középkorig menni. Még a XIX század végén is volt kaloda meg pellengér. Persze ez már elképzelhetetlen, mivel az erkölcsi mérce belül van, ami nem mérhető. Van akinek olyan magas, hogy kapaszkodni kell érte, van aki meg csak egyet sasszézik és már át is lépett rajta. A Tízparacsolathoz nem kell belső mérték, mert ha kell, akkor baj van. Azért is küldte el az Atya az Úr Jézust , mert emiatt agyonmagyarázták

3. A legújabb rögeszmém, hogy az első világháború egyik kiváltója a Pascendi és annak következménye, hogy olyan bíborosok lettek, mint a mi Mindszentynk. Nyilvánvalóvá vált a Gonosznak, hogy az Egyházat nem képes leteperni. A Pascendit követően az Egyház képes volt rendezni a sorait (érdemes megnézni, hogy milyen konkrét lépéseket követelt a Pápa az egyházmegyék püspökeitől). Hát kellett a háború, a forradalom, az újabb háború, a holokauszt és a kommunizmus. És utána a korona, a zárókő. A mi szép zsinatunk, ami után minden mindenkivel kiengesztelődhet. És most mindenki azt csinál, amit akar, mert alapvetően mindenki jó, mert benne van az Isten szikrája. Ilyen alapon a giliszta se több. Sőt! Több, mert nem örökölte az eredendő bűnt.

 Füzesi Zsolt adatok | 2010.09.02 17:21 | 131
Ez azért túlzás.
Az ún. "újkatolicizmusban" is van elvi kötöttség, még ha sokszor el is van maszatolva (ld. családtervezés).
Azonban az végképp túlzás, hogy kötöttség csak akkor van, ha a kötelmeket be is hajtják. A katolicizmusra ui. éppen soha nem volt jellemző a csendőrlelkület, azaz hogy valamit csak akkor tartottak volna be, ha azt külső eszközökkel be is hajtatták velük. (Ez legfeljebb talán a tizedre volt igaz, de ott is sok a ferdítés a történelemkönyvekben.) Erkölcsi döntéseink túlnyomó többsége ui. belső fórumon zajlott és zajlik, mely kívülről (lelkipásztori kérdőívekkel) le nem ellenőrizhető. Éppen ezért sújtották olyan keményen a középkorban a nyilvános bűnösöket: aki ui. már azon a szinten is vétkezett, ami "ellenőrizhető," látható volt, azt közveszélyesnek tekintették.

 Jagiello adatok | 2010.09.01 21:02 | 130
Válasz a 128. számú üzenetre:
AZ "ÚJKATOLICIZMUSBAN" semmi kötöttség nincs, mert a kötöttséget nincs aki vigyázza. A kötöttség csak akkor működik, ha kötve tartják. Több olyan esküvőn is voltam, ahol a pap előtt eskü alatt mondta az ifjú pár, hogy katolikus hitben fogja nevelni a gyerekeit. És maga a pap tudta ott helyben, hogy az egész csak mismásolás, kígyós tekergés, senki nem fogja a gyereket megkeresztelni - sőt katolikus módon nevelni. Soha utánuk nem megy megkérdezni, hogy na és a gyerekek??? Katolikus iskolába járatod őket? Megkeresztelted őket? Hittanra járatod őket? Tudja a katekizmust? Stb. stb. Nincs semmi kötöttség. Nincs hát mitől megszabadulni.
Szerkesztve: 2010.09.01 21:04

 Jagiello adatok | 2010.09.01 20:51 | 129
Válasz a 127. számú üzenetre:
EZ NEM ELLENTMONDÁS, ez valaminek a következménye, ami az előzmény ismerete nélkül tűnik ellentmondásnak. Az, hogy sikerült úgy beállítani a katolikus hitet (és talán mindenféle istenhitet), hogy az magánügy, társadalmi vonzata és jelentősége nincs. Itt az említett anyuka majd elintézi magában a Jóistenkével a dolgait - hiszen úgyse fogják a szemére hányni, hogy nem őrizte meg a katolikus, Jézusba vetett hitét. Ha nincs protektor, nincs pásztor, a nyájat szétverik a farkasok, és szétszélednek a juhok . Mindegyik arra megy, amerre a szeme lát vagy hangosabban bégetnek - bár lehet, azt a bégetést nem érti már meg.

 Topir adatok | 2010.09.01 10:32 | 128
Ez az ökumenizmusnak nevezett, korunkban általánosnak nevezhető jelenséggel függhet össze. A templombajárók közül a fiatalabb korosztály már a taize-i ökumenizmusban nevelkedett, teljesen mindegy neki, hogy katolikus, református, evangélikus, baptista vagy egyéb keresztény a vallása. Lehet, hogy házasságkötéskor még örül is a katolikus fél, hogy megszabadul néhány, azért az újkatolicizmusban is még meglévő kötöttségtől, és ugyanolyan teljesértékű kereszténynek hiszi magát a református felekezetekben is.

 akolitus adatok | 2010.09.01 10:16 | 127
Egy ellentmondást szeretnék megvitatni.
Köztudott, hogy a templomainkban a miséken többnyire a nők, asszonyok vannak többen. Ebből a statisztikai tényből az ember arra a következtetésre jut, hogy a nők vallásosabbak.
Ezzel szemben - legalábbis a környezetemben azt tapasztalom -, ha egy katolikus nő nem katolikus férfihoz megy feleségül, akkor
a.) már a házasságkötésnél is a férje vallásossága dominál (még annyit sem tesz meg, hogy a forma alól felmentést kérjen az Egyháztól), vagyis katolikusként protestáns házasságot köt.
b.) nem gyakorolja, vagy ritka alkalmakra korlátozza a misére járást.
c.) a gyermekeit a férje hitére kereszteli.

Vajon mi ennek az ellentmondásnak az oka?

 Élthes Eszter adatok | 2010.06.15 12:36 | 126
A tegnapi hozzászólásomhoz egy kiegészítés: Az Ars szent plébánosáról szóló életrajzi könyvekben található egy történet, mely arról szól, hogy minden hajnalban, amikor a plébános a templomba ment, a falnak támasztva ott talált egy lapátot, a templomban az Úr szobra előtt pedig egy öreg embert, aki hosszasan üldögélt ott, mielőtt munkába ment volna. Vianney Szent János egyszer megkérdezte az öreget, mit csinál ott minden hajnalban. Beszélgetek az Úrral, volt az egyszerű felelet. Nos, pont ezt az intim beszélgetést az Úrral tették ma lehetetlenné: a NOM-os templomok zárva vannak, csak misére vagy a turistáknak nyitják ki, a Piuszos kápolnák szintén zárva vannak, csak misére nyitnak, illetve előtte egy órával a közös imádságra. Aminek szintén meg van a fontossága, de nem úgy, hogy teljesen kizárja az „intim beszélgetést”, ami csak csöndben lehetséges. És ha a templomban, az oltár előtt leszoktatják erről az embereket, akkor máshol sem fognak tudni erre ráhangolódni.

 Élthes Eszter adatok | 2010.06.15 00:09 | 125
Egy osztrák városban kb. 20 évvel ezelőtt kezdődtek el a tridenti misék, először egy magánháznál, aztán egy pincehelyiségben, majd kb. 10 év óta egy könyvraktárból kialakított, nagyon szépre berendezett kápolnában. Eleinte csak hétvégén volt mise, de aztán a város saját priorátust kapott, úgy hogy mostanra két pap teljesít itt szolgálatot.
A hívek száma az évek során egyre csökkent, a régi hűséges, de idős emberek lassan kihaltak, a középgenerációból sokkal kevesebben léptek a helyükre, és akik léptek, azok már nem voltak olyan lelkesek, mint elődeik. Az apadás szemmel látható, nem csak hétköznapokon, vagy a munkanapra eső egyházi ünnepeken lehet ezt észlelni, de már a vasárnapokon is.
Két évvel ezelőtt új priort kapott a kápolna, aki mindenáron meg akarja állítani a hanyatlást. És ennek elérésére egyre nagyobb aktivitást fejt ki, egyre több „programot” szervez. Nem tudni, miért, de úgy gondolja, hogy az embereket leginkább az csábítja misére, ha a kápolnában is úgy érzik magukat, mint egy modern bevásárlóközpontban. Ezért mostanra Full-Program-ot alakított ki: beszervezett egy orgonistanőt, aki hol nadrágban, hol miniszoknyában orgonál a férfi-scola mellett, és akit azzal is megbízott, hogy az áldozás kezdetétől a postcommunio-ig végig zenéljen. (Még a NOM-ban is van csönd az áldozás előtt és után, itt viszont megállás nélkül szól a zene.) A mise előtti egy órában nemcsak a rózsafüzért, de litániát és különböző imádságokat mondanak hangosan egészen a mise kezdetéig, a mise után pedig azonnal különböző előadások vagy katekizmusoktatás jön. Aki tehát arra vágyik, hogy állandóan „szórakoztassák”, hogy mindig történjen valami, remekül érezheti magát. Viszont, aki imádkozni, csöndben lenni, Istenre és nem az orgonistanő szólójára vagy valamilyen előadásra vágyik, az egyre idegenebbül érzi magát. Ez a „Full-Program” már fut néhány hónapja, láthatólag minden eredmény nélkül. De ez nem arra sarkallja a priort, hogy felülvizsgálja, sőt megváltoztassa „hívő-csalogató elképzeléseit”, hanem hogy még több „programot” találjon ki.
Én csak azt nem értem, miért gondolja a „jobb” oldal mindig, hogy akkor nyer magának barátokat, ha a „bal” oldal irányába tesz engedményeket. Ha valaki eleve a „bal” oldalt szereti, akkor csak gratulál a régi „jobb”-nak, hogy már ő is „balul”, de miért hagyná ott a saját „bal” oldalát? Aki viszont eredetileg a „jobbot” szerette, ettől a „balrafordulástól” elfásul, és nem megy sehova, hiszen mind a két oldalon ugyanazt kapja.
És azt sem értem, hogy az ilyen és ehhez hasonló problémák felbukkanásakor miért mindig ezt a zsákutcába vezető megoldást választják a felelősök, nemcsak az Egyház, de az élet minden területén?
A Summorum Pontificum megjelenése után a Piuszosok ministráns-oktatást is meghirdettek. Az oktatáshoz hozzátartozott a ministránsok öltözködése is. Emlékszem sok mindent ajánlottak, sok mindent nem helyeseltek, de csak egy dolgot tiltottak: a tornacipő viselést. A fent említett kápolnában Jézus Szentséges Szívének ünnepén (és máskor is) színes tornacipős, rövidnadrágos fiú ministrált. Arra vagyok kíváncsi, hogy Jézus örül-e ezeknek a dolgoknak, vagy inkább az egyszerű, de a belsőhöz, az ünnep méltóságához illő külsőt várja el?

 Élthes Eszter adatok | 2010.05.28 21:55 | 124
Egy pap elbeszélése szerint egy szent azt mondta, hogy a végső idők egyik biztos jele lesz, amikor a bérmálás szentségét semmibe veszik. Nos, a vidéki plébánosok, azt hiszem, mind egyetértenek abban, hogy ez az idő elérkezett. Az említett papnak bérmálásra készülődő gyermekei nyíltan meg is mondták, hogy azért örülnek a bérmálásnak, mert utána nem kell többé hittanra, meg misére járniuk, és a bérmálásra nagyértékű ajándékot kapnak.

 Prohaszka adatok | 2010.03.28 21:09 | 123
Válasz a 114. számú üzenetre:
Alapvető tévedésben van szerintem a jezsuita atya(?). Csak a gyökerekhez való visszatérés adhat megújulást. De mit várjunk a jezsuitáktók - akik Ignác atyánk korában - a hit védelmezői voltak. Személyes a tapasztalatom velük: Hamvazószerdán reggelire füstölt kolbászt evett az egyikük. A másik nem szólt rá. Keresztúton az egyik jezsuitának, amkor találkoztunk így köszöntem: Dicsértessék atyám. Mire rám nézett és válaszolt: Üdvözlöm. Jó estét. A többit meg inkább nem részletezem.

 augustinus adatok | 2010.03.25 17:03 | 122
Válasz a 117. számú üzenetre:
Bocsánatot kérek, nem vették le, csak én nem találtam meg.

 Topir adatok | 2010.03.25 13:28 | 121
Henri Boulad könyveit sorozatban adják ki és árulják a katolikus könyvesboltokban. Ezek a könyvek hemzsegnek a teológiai tévedésektől, az egyiknél még régebben vettem a fáradságot is elkezdtem kiírni azokat az állításokat, amelyek ellentétesek a katolikus tanítással. Három tévtanítása (többek között): 1.Isten azért teremtette az embert, mert szüksége volt rá. 2.Isten azért öltött magára emberi alakot, hogy megmutassa magát az embereknek. 3.Az Eucharisztiában a Világmindenséggel egyesülünk.
Soha semmit sem ír az emberiség legnagyobb tragédiájáról, a bűnbeesésről, és duplán semmit arról, hogy azért jött Krisztus a világba, hogy a bűn hatalmából kiszabadítsa az embereket.

Az, hogy őt (és még számos társát) nemhogy eltiltanák a katolikus sajtóban való publikálástól, hanem még ingyenreklámot is csinálnak neki, azt jelenti, hogy a tevékenysége pontosan beleillik abba az irányvonalba, amely a katolikus Egyházat a minden vallást a maga tévedéseivel együtt befogadó New Age bázisává akarja átalakítani. Ennek az irányvonalnak a II. Vatikáni Zsinat adott óriási lökést, ezt szolgálja az ún. ökumenizmus, a vallásszabadság stb. is.
Adjunk hálát Istennek, hogy mi még ismerjük az igazi katolikus tanítást, és igyekezzünk megőrizni jobb időkre.


  MAGYARORSZÁG KIRÁLYNŐJE, KÖNYÖRÖGJ ÉRETTÜNK!