Holo Mirage + Powerdasher Aragon (WFC Siege, deluxe):

A WFC Siege figuraszáriában minden eddiginél több különbözõ exkluzív kiadás érkezik. Ilyen ez a tripla-pakk is, melyben Decepticon Impactor, hologram Mirage és Powerdasher Aragon kapott helyet. Nagyon jópofa a homorú doboz és az is, hogy az utóbbi figura weaponizerként, elemeire szedve a másik kettõre ráépítve került a dobozba.

Impactor mellett a másik új mold a dobozban Mirage. Annyira új, hogy a "rendes" kiadás még meg sem érkezett belõle (ahogy Impactorból sem). Ez a kiadás Mirage-t hologramként ábrázolja, ahogy ezt a 2007-es Botcon kiadás is tette (a Classics mold segítségével). Nagy kedvenceim az ilyen clear / crystal figurák, szóval ez eléggé betalál. Az alt mód egy F1 versenyautó. Nagyon jól néz ki ebben a ragyogó kék színben, a napsütésben mintha sugározná a fényt. Talán a hátsó légterelõ túl vaskos csak, mivel az rejti a kezeit is. A fegyvereit rátehetjük, de hogy nézne már az ki, illetve egy clear figuránál azért illik is vigyázni az ilyesmivel. Érdekes, hogy apró mintázatok, feliratok kaptak rajta helyet. Ezek alig láthatók, inkább csak mattabb ezeken a helyeken a felszín.

Az átalakítása érdekes, jópofa megoldás. Nyilván clear figura esetében az ember óvatosan dolgozik, de így sem volt vele semmi gond.

A robot mód is remekül sikerült. Teljesen jól hozza a karakter kinézetét, miközben stabil és remek pózolhatósággal bír. A három fegyverét több ponton rögzíthetjük. A tervezõk az egyes forgási pontokat nem clear mûanyagból, hanem egy világoskék árnyalatból alakították ki, nyilván a figura tartóssága érdekében. Nem zavaró, bár lehet, hogy egy picit sötétebben jobb lett volna. A kerekek hátra a figura alsó lábszárából kicsit jobban kilógnak az ideálisnál, de ez sem nagy gond szerintem.

Powerdasher Aragonról nem tervezek külön bemutatót, de pár gondolatot róla is ejtsünk. Érdekes, hogy a nagy fan-service részeként olyan pre-Transformers karakterkehez is eljutunk, mint a Powerdasher-ek. Aragon egy Cog átfestés, az öntvényt már bemutattam itt. A színe miatt kiválóan illik weaponizerként Optimushoz (képek alább). A legjobb viszont a feje. Nem is tudom, hogy lehetett ilyen jóságosan bugyuta fejet kitalálni neki- 12. kép (a Powedasher ott segít, ahol tud). Alig várom, hogy megérkezzen a fúrófejû Zetar és a bohócképû Cromar is.

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 9/10

Dobozban:

Box art:

Méretarány:

Méretarány:

Powerdasher Aragon:

WFC Siege bemutatók:

Vissza