Jetfire (Movie- Studio Series, leader):


A Studio Series részeként sorra került Jetfire is, mely a ROTF film történései alapján kombinálható a 32-es számmal kiadott voyager Optimus Prime figurával (a 05-össel nem, bár elvileg az a ROTF verzió Optimusból).

Az alt mód egy SR-71 Blackbird. Nem egyszerû feladat megoldani, és nem is sikerült töképetesen, de ezzel együtt remekül hozza a gép arányait, kinézetét, bár jóval kisebb, mint a ROTF filmhez kiadott leader alt módja. Remekül mûködik a shiny és matt felületek kombinálása, az alt mód így meglehetõsen részletes, és ez a festésére is igaz. Még a Skunk Works "borz logoja" is helyet kapott a gép függõleges vezérsíkjain. Némi robot alkatrész (fõleg a fej) kilóg a gép alján, de tegye fel a kezét, aki egy ilyen formájú gép esetében ezt jobban megoldotta volna, miközben a robot mód is teljesen filmszerû marad.

Az átalakítás, hát nagyon nem egyszerû. Nehéz a számos rögzítõt fixen tartani, miközben ha nem teszed, akkor végül a számos panel nem áll össze. Melós.

Az alt mód élethû kinézete mellett a robot mód is nagyon filmszerû lett, sokkal jobb, mint a 2009-es verzió. A hatalmas és rendkívül kidolgozott fej is a filmet idézi. A fura görnyedt testtartás ellenére remekül pózolható és nagyon stabil hála a méretes és mozgatható lábfejeknek. Egyedül talán a kézfejnek a fix megoldása kifogásolható. A bottal még egész jól mutat, de a bárdot megfogva már fura hatást kelt, hogy az ujjak nem mozgathatók.

A kombinálódáshoz bizony eléggé szét kell szednünk az öreget, viszont az eredmény magáért beszél. Érdekes, hogy a 05-ös ROFT Optimussal nem oldható meg a kombinálás. Fura mód adtak Jetfire-hoz egy színben a 05-ös Optihoz illeszkedõ mellkas elemet, ám az egyrészt nem rögzíthetõ rajta, másrészt ha rögzíthetõ is lenne, a többi kombinálódási pont akkor is hiányozna. Szóval az elvileg elsõ filmes 32-es Optival kombinálhatjuk. Az eredmény nagyon jól mûködik mind kinézetre, mind stabilitásra.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 8/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Méretarány:

ROTF leader verzióval:

Studio Series leader méretarány:

Kombinálódás elõtt:

Kombinált mód:

Méretarány:

Movie Studio Series bemutatók:

Vissza