Optimus Prime(s) (Movie- Studio Series, voyager):


Az elsõ élõszereplõs film 2007-es megjelenése óta számos filmes Optimusfigurát kaptunk, jó részét "csõrös" kamion kivitelben. Mókás, hogy azóta a közel azonos alt mód- robot mód kombinációt hányféleképpen oldották meg. A Studio Series kapcsán kijött egy újabb voyager öntvény, mely megint csak új megoldásokat tartalmaz, illetve ötvöz korábbi Optimusokat az Evasion verziótól egészen a Prime First Editionig. Ráadásul - bár a 05-ös és a 32-es sorszámmal kiadott figura alapvetõen nagyon hasonlóak, mégis számos ponton eltérnek, alapos remold történt, nem csak annyi, hogy a 32-es kombinálódik a Studio Series leader Jetfire-rel. Ez is amúgy mókás, hiszen elvileg (a doboz alapján) az 5-ös számú a ROTF verzió, mégis a 32-es kombinálódik, pedig a nevezetes kombinálódás a ROTF-ban történt.

A két figura festése eléggé eltér, a 05-ös jóval sötétebb tónusú, a piros színe szinte már meggyszín, valamint a kék és a szürke is sötétebb rajta. A kamion mód festésével nincs gond, kellõen részletes, bár a 32-es talán erõsebb azzal, hogy a kereke is kaptak festést. A kamionok arányai is egészen mások, a 32-es eleje jóval robosztusabb (pl 7. kép). A 05-höz két kardot, a 32-höz pedig egy puskát kapunk, melyet a kamionon több módon is rögzíthetünk.

Az átalakításuk viszonylag bonyolult, illetve több ponton el is tér egymástól.

A robot módok pont olyanok, melyeknek lenniük kell. A 32-es mondjuk sokkal akkurátusabb, fõleg a mellkas részt illetõen, a 05-ösön inkább látszik, hogy annak a megoldását a Prime FE-rõl mintázták. Remekül pózolható és stabil figurák. Örültem volna egyébként, ha valamelyik faceplate nélküli fejjel érkezik, de sajnos nem így lett. És persze a 32-es kombinálódik Jetfire-rel. Errõl hamarosan...

Alt mód: 9/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

Méretarány:

Pocimus Prime:

Méretarány:

Movie Studio Series bemutatók:

Korábbi Optimus Prime bemutatók:

 

Vissza