WebFazek Vegetarianus Mandulás hagymatorta
Fűszeres-paradicsomos csicseriborsó-leves
Tavaszi erőleves
Mandulás paradicsomleves
Különleges bableves
Erőleves karfiolrózsákkal
Dahl
Diós gombóc
Mogyóros rakott pástétom
Babpogácsa
Töltött padlizsántekercsek
Töltött paprika
Mandulás hagymatorta
Paradicsom ropogós burgonyakalapkával
Fűszeres Túrógolyók
Gombasaláta mentás tormamártással
Rakottgomba
Pizzatészta
Pizza parajpürével
Babos pizzabatyu
Fűszeres palacsinta
Sült kínai kel zsázs mártással
Fűszeres paprikás makaróni
Makaróni gyömbéres paradicsommártással
Lasagne babos-paradicsomos mártással
Fűszeres golyócskák
Epres sajttorta
Sajtos.gyümölcsös tál
Diós gyümölcssalata
Ananászfelfújt
Körtés -mandulás puding
Omlós pizza rozmaringmártással
Firenzei tojás
Káposztasaláta mustáros joghurt öntettel
Klasszikus zöldsaláta
Svéd gombasaláta
Zöldséges ragu kölessel
túrófasirt
Ropogós, sült zöldség
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
A tésztaalaphoz:
12,5 dkg mandula,
12,5 dkg reszelt sovány, keménysajt,
17,5 dkg korpás zsemlemorzsa,
csipetnyi chilli por,
1-2 evőkanál napraforgóolaj,
A töltelékhez:
1 evőkanál napraforgóolaj,
0,5 kg apróra vágott hagyma,
1 kávéskanál teljesőrlésű liszt,
1 kávéskanál citromlé,
2 fölvert tojás,
300 ml joghurt,
3 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem,
só, feketebors

Elkeszites
A tésztába kevert sajt és mandula emeli a torta fehérjetartalmát, és kellemesen ellensúlyozza a töltelékben levő hagyma, mustár és joghurt csípős ízét. Összeöröljük a mandulát, a sajtot és a zsemlemorzsát. Hozzáadjuk a chilli port és az olajat. finom morzsás tésztát kapunk. A keveréket egy 25 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük, és jól lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon ( gázsütő 6-os fokozat) 10 percig sütjük. A töltelékhez 10 percig forró olajban pároljuk a hagymát. megszórjuk lisztel, a hagymás rántást 2-3 percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a mustárt és a citromlevet. A tojásokat joghurtal fölverjük, a hagymás keverékhez adjuk. Beletesszük a petrezselymet, és megsózzuk. A tölteléket a tésztalapra öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütő 6-os fokozata) 20 percig sütjük. Melegen is hidegen is tálalhatjuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998