WebFazek Vegetarianus Klasszikus zöldsaláta
Fűszeres-paradicsomos csicseriborsó-leves
Tavaszi erőleves
Mandulás paradicsomleves
Különleges bableves
Erőleves karfiolrózsákkal
Dahl
Diós gombóc
Mogyóros rakott pástétom
Babpogácsa
Töltött padlizsántekercsek
Töltött paprika
Mandulás hagymatorta
Paradicsom ropogós burgonyakalapkával
Fűszeres Túrógolyók
Gombasaláta mentás tormamártással
Rakottgomba
Pizzatészta
Pizza parajpürével
Babos pizzabatyu
Fűszeres palacsinta
Sült kínai kel zsázs mártással
Fűszeres paprikás makaróni
Makaróni gyömbéres paradicsommártással
Lasagne babos-paradicsomos mártással
Fűszeres golyócskák
Epres sajttorta
Sajtos.gyümölcsös tál
Diós gyümölcssalata
Ananászfelfújt
Körtés -mandulás puding
Omlós pizza rozmaringmártással
Firenzei tojás
Káposztasaláta mustáros joghurt öntettel
Klasszikus zöldsaláta
Svéd gombasaláta
Zöldséges ragu kölessel
túrófasirt
Ropogós, sült zöldség
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kis fejes saláta
1 kis fodros saláta
1/4 uborka szeletelve
4 szál zöldhagyma
1 kis csokor vízitorma
4-5 ágacska friss lestyán
1 ek olivaolaj
Az öntethez:
1-2 ek citromlé
csipetnyi mustárpor
1/4 kk zellermag
1 kk almalésürítmény vagy méz
1 gerezd fokhagyma összezúzva
feketebors

Elkeszites
A klasszikus zöldsaláta egyszerű és olcsó. Kellemesen frisítő kísérője bármely ételnek, ha különféle salátákból állítjuk össze, és finom öntetet adunk hozzá. Változatos, mert használhatunk fodros endíviasalátát, tölgylevelű salátát vagy galambbegy salátát is elkészítéséhez. Kiválogatjuk a legszebb salátaleveleket, gondosan megmossuk, egy nagy tálba tesszük, és behűtjük őket. Előkészítjük a többi hozzávalót, a salátalevelekhez adjuk őket, és az egészet visszatesszük a hűtőbe. A salátát közveztenül tálalás előtt megforgatjuk olajban. Összekeverjük az öntethez valókat, és a salátához adjuk. Azonnal tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998