WebFazek Vegetarianus Különleges bableves
Fűszeres-paradicsomos csicseriborsó-leves
Tavaszi erőleves
Mandulás paradicsomleves
Különleges bableves
Erőleves karfiolrózsákkal
Dahl
Diós gombóc
Mogyóros rakott pástétom
Babpogácsa
Töltött padlizsántekercsek
Töltött paprika
Mandulás hagymatorta
Paradicsom ropogós burgonyakalapkával
Fűszeres Túrógolyók
Gombasaláta mentás tormamártással
Rakottgomba
Pizzatészta
Pizza parajpürével
Babos pizzabatyu
Fűszeres palacsinta
Sült kínai kel zsázs mártással
Fűszeres paprikás makaróni
Makaróni gyömbéres paradicsommártással
Lasagne babos-paradicsomos mártással
Fűszeres golyócskák
Epres sajttorta
Sajtos.gyümölcsös tál
Diós gyümölcssalata
Ananászfelfújt
Körtés -mandulás puding
Omlós pizza rozmaringmártással
Firenzei tojás
Káposztasaláta mustáros joghurt öntettel
Klasszikus zöldsaláta
Svéd gombasaláta
Zöldséges ragu kölessel
túrófasirt
Ropogós, sült zöldség
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
7,5 dkg vaj- és fehérbab vegyesen,
1 kávéskanál olivaolaj,
1 finomra vágott hagyma,
25 dkg kockára vágott sárgarépa,
1 erezett kockára vágott zöldpaprika,
1/4 kávéskanál szerecsendió,
1 kávéskanál őrőlt ánizsmag,
1/2 kávéskanál zellermag,
vagy finomra vágott zellerszár,
0.5 dl sovány tej,
só, bors

Elkeszites
A beáztatott babot leszürjük, és friss vizben odatesszük főni, 10 percig teljes lángon forraljuk, majd takarékon 35-45 percig főzzük, míg megpuhul. Leszürjük és a levét félretesszük. Forró olajban gyengén megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, a paprikát, és fedő alatt 10 percig pároljuk. 50 gr babot 300 ml főzőlével, a babérlevéllel és a szerecsendióval összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a párolt zöldségeket, beletesszük az ánizst és a zellermagot vagy finomra vágott zellerszárat. A maradék babot is hozzátesszük, lassan, kevergetve felforraljuk, és 40-45 percig főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük. Tálalás előtt hozzáadjuk a tejet, és újra melegítjük. Ennek a sürű tápláló levesnek az ánizs a zellermag és a szerecsendió ad pikáns ízt. A bab kellemes aromája főzés közben jől átjárja a levest, a sárgarépa a hagyma és a paprika pedig ízletes, vitaminban gazdag alapul szolgál.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998