WebFazek Vegetarianus Paradicsom ropogós burgonyakalapkával
Fűszeres-paradicsomos csicseriborsó-leves
Tavaszi erőleves
Mandulás paradicsomleves
Különleges bableves
Erőleves karfiolrózsákkal
Dahl
Diós gombóc
Mogyóros rakott pástétom
Babpogácsa
Töltött padlizsántekercsek
Töltött paprika
Mandulás hagymatorta
Paradicsom ropogós burgonyakalapkával
Fűszeres Túrógolyók
Gombasaláta mentás tormamártással
Rakottgomba
Pizzatészta
Pizza parajpürével
Babos pizzabatyu
Fűszeres palacsinta
Sült kínai kel zsázs mártással
Fűszeres paprikás makaróni
Makaróni gyömbéres paradicsommártással
Lasagne babos-paradicsomos mártással
Fűszeres golyócskák
Epres sajttorta
Sajtos.gyümölcsös tál
Diós gyümölcssalata
Ananászfelfújt
Körtés -mandulás puding
Omlós pizza rozmaringmártással
Firenzei tojás
Káposztasaláta mustáros joghurt öntettel
Klasszikus zöldsaláta
Svéd gombasaláta
Zöldséges ragu kölessel
túrófasirt
Ropogós, sült zöldség
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
0,5 kg burgonya,
15 gr margarin,
2-3 evőkanál sovány tej,
1/4 kávéskanál őrőlt feketebors,
40 dkg lecsurgatott ( konzerv) paradicsom,
2 kávéskanál apróra vágott friss bazsalikom,
50 gr reszelt sajt (cheddar vagy ementali)

Elkeszites
A burgonyapürés paradicsomot zöldség- vagy gyümölcssalátával táalaljuk. Ha szeretjük a dekoratív ételt, akkor nyomózsákkal rakjuk a paradicsom tetejére kis burgonyahalmokat. A burgonyára annyi vizet öntünk, amennyi ellepi, felforraljuk, 15-20 perc alatt kis lángon puhára főzzük. Leszürjük, hozzáadjuk a margarint, a tejet, a feketeborsot, és összetörjük. A paradicsomokat tűzálló edényre tesszük, megszórjuk bazsalikommal, tetejükre nyomózsákkal kis burgonyahalmokat illesztünk, vagy egyszerűen befenjük burgonyapürével, és rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 190 fokon (gázsütő 5-ös fokozata) 25 percig sütjük amíg aranybarna lesz.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998