WebFazek Vegetarianus Firenzei tojás
Fűszeres-paradicsomos csicseriborsó-leves
Tavaszi erőleves
Mandulás paradicsomleves
Különleges bableves
Erőleves karfiolrózsákkal
Dahl
Diós gombóc
Mogyóros rakott pástétom
Babpogácsa
Töltött padlizsántekercsek
Töltött paprika
Mandulás hagymatorta
Paradicsom ropogós burgonyakalapkával
Fűszeres Túrógolyók
Gombasaláta mentás tormamártással
Rakottgomba
Pizzatészta
Pizza parajpürével
Babos pizzabatyu
Fűszeres palacsinta
Sült kínai kel zsázs mártással
Fűszeres paprikás makaróni
Makaróni gyömbéres paradicsommártással
Lasagne babos-paradicsomos mártással
Fűszeres golyócskák
Epres sajttorta
Sajtos.gyümölcsös tál
Diós gyümölcssalata
Ananászfelfújt
Körtés -mandulás puding
Omlós pizza rozmaringmártással
Firenzei tojás
Káposztasaláta mustáros joghurt öntettel
Klasszikus zöldsaláta
Svéd gombasaláta
Zöldséges ragu kölessel
túrófasirt
Ropogós, sült zöldség
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kk. vaj vagy margarin
8 csíkokra vágott parajlevél
1,25 dl tejföl vagy kefír
4 db tojás
só, fekete bors
apróra vágott friss petrezselyem

Elkeszites
Kis tálkában, barna kenyérből készült pirítossal tálalva vonzó, tápláló, könnyű étkezés. Kivajazunk 4 tűzálló tálkát és a paraj felével kibéleljük az aljukat. Mindegyikbe 1 kk tejfölt vagy kefírt teszünk, és beleütünk 1-1 tojást. A maradék parajt elrendezzük a tojások körül és ráöntjük a megmaradt tejfölt vagy kefírt úgy, hogy a tojások sárgája szabadon maradjon. Sóval borssal ízesítjük. Előmelegített sötőben 180 fokon 25 percig sütjük, amíg a tojások sárgája megalvad. Azonnal tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998