WebFazek Vegetarianus Epres sajttorta
Fűszeres-paradicsomos csicseriborsó-leves
Tavaszi erőleves
Mandulás paradicsomleves
Különleges bableves
Erőleves karfiolrózsákkal
Dahl
Diós gombóc
Mogyóros rakott pástétom
Babpogácsa
Töltött padlizsántekercsek
Töltött paprika
Mandulás hagymatorta
Paradicsom ropogós burgonyakalapkával
Fűszeres Túrógolyók
Gombasaláta mentás tormamártással
Rakottgomba
Pizzatészta
Pizza parajpürével
Babos pizzabatyu
Fűszeres palacsinta
Sült kínai kel zsázs mártással
Fűszeres paprikás makaróni
Makaróni gyömbéres paradicsommártással
Lasagne babos-paradicsomos mártással
Fűszeres golyócskák
Epres sajttorta
Sajtos.gyümölcsös tál
Diós gyümölcssalata
Ananászfelfújt
Körtés -mandulás puding
Omlós pizza rozmaringmártással
Firenzei tojás
Káposztasaláta mustáros joghurt öntettel
Klasszikus zöldsaláta
Svéd gombasaláta
Zöldséges ragu kölessel
túrófasirt
Ropogós, sült zöldség
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
A tésztához:
5 dkg margarin,
2 evőkanál barnacukor,
1 tojás sárgája,
5 dkg sütőporral kevert teljesőrlésű liszt
A krémhez:
25 dkg sovány krémsajt
2 tojás,
1,5 dl tejföl, kefir vagy joghurt,
25 dkg eper a tetejére

Elkeszites
A sajttorta egeszseges sovány krémsajt, tojás és tejföl keverékével készül. Ha sütés nélkül akarjuk elkészíteni, akkor ne tejszínt és zsíros sajtot használjunk, mint általában, sokkal jobb ha az alapot korpás kétszersültből és margarinból készítjük, a tölteléket pedig túróból, joghurtból és mézből. A tortát egy órára hűtőbe tesszük majd friss nyári gyümölcsökkel díszítve tálaljuk. A tésztához cukorral habosra keverjuk a margarint. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és a lisztet. Egy 18 cm átmérőjű kivehető alju sütőformába öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Összekeverjük a krémhez valókat. A krémet a tésztára simítjuk, es 180 fokon sütőben újabb 30 percig sütjük. Hagyjuk kihulni, majd kivesszük a formából. A tetejére 12,5 dkg epret összeturmixolunk, és átszürjük szitán, hogy a magokat eltávolítsuk. az eperpurét a kihült sajttortára öntjük, elsimítjuk. A maradék epret fölszeleteljuk, és a torta tetejét díszítjük vele.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998