WebFazek Vegetarianus Körtés -mandulás puding
Fűszeres-paradicsomos csicseriborsó-leves
Tavaszi erőleves
Mandulás paradicsomleves
Különleges bableves
Erőleves karfiolrózsákkal
Dahl
Diós gombóc
Mogyóros rakott pástétom
Babpogácsa
Töltött padlizsántekercsek
Töltött paprika
Mandulás hagymatorta
Paradicsom ropogós burgonyakalapkával
Fűszeres Túrógolyók
Gombasaláta mentás tormamártással
Rakottgomba
Pizzatészta
Pizza parajpürével
Babos pizzabatyu
Fűszeres palacsinta
Sült kínai kel zsázs mártással
Fűszeres paprikás makaróni
Makaróni gyömbéres paradicsommártással
Lasagne babos-paradicsomos mártással
Fűszeres golyócskák
Epres sajttorta
Sajtos.gyümölcsös tál
Diós gyümölcssalata
Ananászfelfújt
Körtés -mandulás puding
Omlós pizza rozmaringmártással
Firenzei tojás
Káposztasaláta mustáros joghurt öntettel
Klasszikus zöldsaláta
Svéd gombasaláta
Zöldséges ragu kölessel
túrófasirt
Ropogós, sült zöldség
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
75 dkg körte
50 gr mazsola
1/2 citrom leve és reszelt héja
50 gr teljesörlésű liszt
50 gr mandula durvára darálva
25 gr barnacukor
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
125 ml tejföl vagy kefír

Elkeszites
A könnyű mandulás morzsát és a krémes öntetet nagyszerűen kiegészíti az édes gyümölcstöltelék, amely növeli a rost- és vitamintartalmat. A körtét felszeleteljük, magházát kivágjuk. Összekeverjük a mazsolával és a citromlével. A keveréket 9 dl-es tűzálló edénybe rakjuk. Összekeverjük a lisztet, a mandulát a cukrot, a fűszereket és a citromhéjat és a körtére szórjuk. A tejfölt vagy a kefírt elkeverjük a vízzel, és a morzsa tetejére öntjük. Előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 percig sütjük. Melegen tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998