Springer (WFC Siege, voyager):

A WFC Siege szériában sorra került Springer is. Springer a Generations Thrilling 30 figurák között 2013 tavaszán már kapott egy öntvényt, mely bizony az egyik legjobban sikerült Transformers figura ever. Megkerülhetetlen tehát az összehasonlítás, és sajnos azt kell mondjam, hogy ez a kiadás összességében alul marad. De lássuk a részleteket.

Springer természetesen triple changer, ahogy a G1-en is. Azonban a többi Siege figurával ellentétben itt a tervezõk elég szigorúan követték a G1-es alt módok formavilágát. Márpedig én nem azt várom egy claassic figurától sem, hogy pont olyan legyen, mint a G1-es, hanem a karakterisztikát megtartva fejlõdjön. Így tehát mindkét alt mód nagyon darabos és kompromisszumos. Az autó még ok, bár fura, hogy a pilótafülke ugyanakkora (milyen okosan megoldották ezt a Gen 30-nál), ám a kocsi eleje jópofa. A helikopter azonban egy vicc a hátúljától a kis jelzés értékû buta szárnyakig. Igen, olyan, mint a G1-ben. Akkor ilyenre futotta pár mûanyag hasábból, de közben eltelt 35 év. Összehasonlító képeket találtok alább.

Az átalakítása nem nehéz. Persze triple changer, így van benne jópár tengely.

A robot mód, nos az a szó jó értelmében G1-es. Nagyon jól sikerült, hozza a hangulatot, ebben még jobb is, mint a Gen30. Két kombinálható puskát és két kardot kapunk hozzá, melyek egyben a rotorok is. A festése is rendben van, még a battle damage is jól áll neki. Egyedül a bokája sikerült bénán. Kinézetre is elég gáz, egy voyager méretû figurán nem illendõ ilyen megoldást alkalmazni, ráadásul elég laza is.

Összességében nyilván a jobbak közül való ez a figura is, ott is van a helye minden gyûjtõnél, de az alt módok gyengesége miatt a Gen30-as verziót szerintem nem sikerült utól érni.

Alt mód: 5/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Gen 30 verzióval:

Gen 30 verzióval:

Méretarány:

Gen 30 verzióval:

Méretarány:

WFC Siege bemutatók:

Vissza