Long Haul (Movie- Studio Series, voyager):


Talán nem túlzás azt mondani, hogy Long Haul volt az a karakter / figura, mely miatt 2009-ben elkezdtem újra gyûjteni Transformerseket. Akkor még persze nem lehetett tudni, hogy mivé fajul majd a dolog. Mindenesetre az a voyager figura volt az elsõ külföldi beszerzésem (egy közös rendelésre csatlakozva) és egyben az egyik elsõ bemutatóm is, lassan 10 éve. Most pedig ismét itt egy voyager Long Haul figura, nézzük milyen!

Az alt mód természetesen egy bánya-dömper. A kinézete, formavilága rendben van, bár az általános méretarányhoz nyilván valamivel nagyobbnak kéne lennie. A színe sötétebb, mint a 2009-es verziónak. Gyenge pont, hogy a plató nem "teli", láthatjuk benne a kezeit. Mondjuk olyan, mintha rakomány lenne. Nekem formavilágra, és festésre talán jobban tetszik a 2009-es, de ez is rendben van.

Az átalakítása nem bonyolult, bár kell egy kicsit nyomkodni, mire minden összeáll.

A robot mód kétségtelenül jobban hozza a filmes kinézetet, mint a 2009-es. Igaz, nekem az is nagy kedvencem, fõleg, hogy a kezeibõl rugós pengék ugranak elõ, mely ebbõl a verzióból hiányzik. Stabil figura, viszont a pózolhatósága több ponton is akadályozott. A vállak a kerekekkel, a combok pedig a csípõvel akadnak könnyen össze. Mondjuk azért így is benne van az "érzés" jó képeket is lehet róla készíteni. És persze ott van a kombinálhatóság, mely önmagában nem jár kompromisszumokkal. Jó figura, várom a többi combinert.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 5/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 9/10

Box art:

Movie Studio Series bemutatók:

Vissza