Welcome to Magyar Ifjúság

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Top 10  

Korszakváltás

Hírek

Oroszország Hangja


Filmajánló

Könyvajánló

MIÉP

Döglött aknák

Döglött Aknák


Csurka István: Deficit

Csurka István: Deficit


Írószövetségek harca

Csurka István: Írószövetségek harca


Portréfilm Csurka Istvánról

Csurka István: Eredeti helyszín

Új Színház

Új Színház


Csurka István lesz az intendáns Dörner György mellett

Földindulással kezdődne Dörner színházának tavaszi évadja

Dörner György és Pozsgai Zolt az EchoTv-n

Csurka István nyilatkozata + Tarlós István közleménye

Közlemény: a főpolgármester kéri Dörnert, ne alkalmazza Csurkát

Csorja Gergely:
A szakmaiság

Bucz Hunor:
Szívből örülök Dörner kinevezésének


Csorja Gergely:
Náci vagyok, valószínűleg ön is az


Bayer Zsolt:
Húsevő virág


Csorja Gergely: Terror

Dörner György az EchoTv-n

Videó: Fábry Sándor esete a toleránsokkal

Csurka István: Ascher Café

Függetlenség: A szakma

Dózsa László:
Szétrohad az elkorhadt nómenklatúra

Harsányi Gábor:
A fiatalság kiéhezett a magyar drámákra

Jövőnk.info: Mi a bajuk az idegeneknek Dörnerrel és Csurkával?

Csurka István: Színház

Bayer Zsolt: Új Színház

Demokrata-kör

Falusy Márton:
Az Amerikai Népszava újra akcióban:
„…megnyitják az első náci, nyilas színházat - potenciális gyilkosokat nevel”

Újjáéledő Bocskai Színpad


  
MNA Nyílt-Nyári Tábor
Dátum: 2015. July 02. Thursday, 08:28
Rovat: MNA
MNA
Június 25. csütörtök reggel 8 óra. A Táborban gőzerővel zajlanak a munkálatok. A nulladik napon érkezők még az utolsó előkészületi simításokat végzik a területen, de a régi és új Bajtársak már a körletüket építik, rendezik be. A felvételi elbeszélgetések és a Tábor rendszabályainak kihirdetése után kezdetét veszik a képzések. Az újoncok között sok a laikus, de akadnak komoly tapasztalatokkal bírók is, ennek ellenére az Arcvonal ritmusát és szokásait mindenki hamar felveszi. A készenléti gyakorlatokkal hamar elmegy a délelőtt. Ebéd után Térképészet-Tereptan foglalkozás következik, majd szünet nélkül Fegyverzetismereti képzés. A hatástalanított eszközök szét- és összeszerelését a legjobbak 25 másodperc körül abszolválják. A tantermi foglalkozások után következik egy annál intenzívebb anyag. A kiképző utasítására a hátizsákok kiürülnek, majd ismét megtelnek, de ezúttal tetőcserepekkel. Guggolás, fekvőtámaszok, majd alakzatban futás a patakig. Ugrás az acélkábelről a vízbe, majd sodrással szemben törünk előre a néhol nyakig érő vízben.

A nap szépen süt, de mi már jócskán benne járunk a délutánban, így a száradás tűz nélkül lehetetlen. Erőltetett menet vissza a Táborba, ahol már vár minket a vacsora. Evés után a tűznél beszélgetünk bakancsszárítás közepette. Megszervezésre kerül az éjjeli őrség is és kihirdetésre kerülnek a riadóztatás szabályai és annak menetrendje is. A szemfülesebbek már rosszat sejtve aludni térnek, míg mások a kitolt takarodóig vidáman beszélgetnek. Aztán este tizenegyre elcsendesül a Tábor. Igaz, nem sokáig, ugyanis pár óra múlva „robbanások” zaja veri fel az alvókat. Az őrség riadót fúj, gyülekező teljes menetfelszerelésben az alakulótéren. A készültség elérését további hang és fényhatások nehezítik. A riasztás csak gyakorlat, de hűen tükrözi egy éles szituáció tulajdonságait. A riasztott erők kivonulnak a „lőtérre” ahol egyénileg kell leküzdeniük egy gyéren megvilágított célt, miközben őket annál zavaróbb és élesebb fényhatások érik. Aki sikerrel veszi az akadályt, az mehet aludni. A gyorsabbak bevárják a küszködőket és együtt indul el a raj. Az első napon vagyunk túl, de a csapatszellem már megszületett.


nytabor2

Június 26. péntek, reggel 6 óra. Az első nap mégse marad nyomtalanul. Az ébresztőt követően két újonc Bajtárs jelezi, hogy nem tudják folytatni a Tábort. Ők is és a reggeli tornához felsorakozottak is kapnak egy rövid útravalót: „A Harcot mindenki magával vívja”. További Bajtársak érkeznek a Táborba és a képzések is folytatódnak a tervek szerint. Reggeli után körletszemle következik, majd Lövészet alapok foglalkozás. Jócskán magunk mögött hagyjuk a delet, mikor a raj gépjárműre száll. A nyári álcázás szabályainak megfelelő minták kerülnek az arcokra és a szabadon lévő testfelületekre. Kirakásig hátralevő idő 10 perc… A csapat egy nyárfaliget mellett desszantol, majd a sík terepet menetből hagyja el. Az öntözőcsatornák és a vasúti pálya jelentette veszélyes terepszakaszok leküzdése után a raj már csak egyszer áll meg a célig. Akkor is csak azért, mert a híradó eszközök már nehezen fogják a Tábor adásait. Egy villanyoszlop és egy térkép segítségével megjelölésre kerül az utánpótlás (azaz az ebéd) felvételének helye és ideje. Táplálkozás után a csapat, a célterületen végez felderítést. Sajnos a Duna vize olyan magasan áll, hogy a megjelölt szigetből csak a fák lombkoronája látszik. Megfelelő átkelőhely hiányában fürdővel egybekötött pihenő következik. Még világosban indulunk vissza, de hamarosan ketté kell bontani a rajt. Sérült Bajtársunk és kísérete a közeli műútra kér kiemelést. A másik csapat erőltetett menetben küzdi le a hátralévő távot. A Táborban vacsora vár mindenkit és természetesen ismét ruhaszárítás. Tizenegy órától fakultatív jelleggel éjszakai lövészet kezdődik, megvilágított pályán. Bajtársaink fél kettőig lyuggatják az álló alakokat különböző testhelyzetekből. Kemény napon vagyunk túl, aludni mégsem akar senki.

nytabor4

Július 27. szombat, reggel 7 óra. Az éjszakai lövészet miatt eltolt reggeli sorakozóra még több Bajtárs sorakozik fel. Laza átmozgató torna következik, majd reggeli. Nemsokára megérkezik a nagy érdeklődéssel várt brazil jiu-jitsu edző, akivel egy rövidnek nevezhető másfél órát töltünk el. Földre vitelek után fojtások, feszítések kerülnek terítékre. Megtudjuk, hogy az ellenfelünk zubbonya a mi legjobb barátunk és azt is, hogy egy jó állóharcos vitorlájából hogy fogjuk ki a szelet. Annak ellenére, hogy sokan bunyózunk különféle stílusokban, a BJJ edzés mindenkinek nagyon tetszik. Kis pihenőt követően ismét mindenki teljes felszerelésben találja magát. Az ezt követő gyakorlatról legyen elég annyi, hogy intenzíven készülünk arra az időszakra, amikor erővel kell rendet tenni a bűnözőkkel szemben. A képzés komolyságáról sok mindent elárul az, hogy a négy és fél óra alatt egy törött orrot, egy szétnyílt szemöldököt és négy egyéb könnyen vérző sérültet kellett ellátnia felcser Bajtársunknak. Tisztálkodás és az ebédet követően megérkezik a Táborba Vezetőnk, Győrkös István is. A fontos megbeszélnivalók mellett, természetesen sor kerül egy kötetlen beszélgetésre is, ahol mindenki kérdezhet. A hangulat kiváló, mondhatni szokás szerint kicsúszunk a tervezett időből, amit senki nem bán. Nem elég fizikálisan keménynek lenni, szellemileg is meg kell acélozni magunkat! Sötétedés előtt ettől függetlenül azért biztos, ami biztos alapon, egy systema rendszerre alapuló késharc-közelharcoktatást vezetnek le az erre a stílusra szakosodott Bajtársaink. Este tíz felé járhat, amikor befut a parancs: mindenki gyülekezzen térképpel, íróeszközzel, teljes menetfelszerelésben, az ebédlőben. Itt eligazítás kezdődik. Ezt csak kis időre szakítjuk meg, mert egyik Bajtársunknak mennie kell, de előtte még vár rá egy kis meglepetés. A honlapunkon végzett áldozatos munkájáért a bajtársi közösség egy díjat ad át neki elismerése jeléül. Ezután ismertetve van a feladat és a végrehajtásához szükséges információk. Két rajjal dolgozunk. Tizenegy tájban el is indulnak a gépjárművek a kijelölt úti cél felé. A kiosztott koordináták szerint történik a tűzpárok kirakása. Elsődleges cél a kijelölt gyülekezési pontok elérése, rajba rendeződés. Ezután a veszélyes terepszakaszon megadott négy átkelési pont közül, az egyik felderítése és erőből történő átkelés végrehajtása. Mindezt úgy, hogy a rajokra ellenséges gépjármű vadászik. A gyakorlat akkor számít teljesítettnek, ha mindenki eléri a Tábor területét. Ez hajnali fél ötre következik be. A kevés alvás, fizikai leterheltség és a mesterségesen okozott stresszhelyzetek okoznak problémákat.

nytabor1

Június 28. vasárnap reggel 8 óra. A fáradtságtól elcsigázott Bajtársakra még vár a Tábor utolsó megmérettetése a Sólyom-verseny. A régi Járőrbajnokságokon alapuló, mára hagyománnyá vált egyéni futóversenyre délelőtt kerül sor. A három perces közökkel induló Bajtársak a rajtvonalon gatyában várakoznak felszerelésükkel a kezükben. Rajt után öltözés, benzineskanna cipelés, gránátdobás következik. Tovább a lőpályára,ahol két lövész számban is teljesíteniük kell. Ezután le a patakig, ugrás a kábelről a vízbe, majd vissza a Táborba. A verseny két órát tart. Mindenki kitesz magáért, mindenki keményen küzd a helyezésért. A díjazási ünnepségre remek hangulatban kerül sor. A kiértékelésekkel együtt kerülnek ismertetésre az eredmények. Az első hat helyezett kap érmet és az első három külön ajándékot is kap. Ezeken kívül kiosztásra kerül egy különdíj is, amit a Tábor Gladiátora névvel illetünk. Ezt a négy nap legkeményebb, legügyesebb harcosa kapja a Bajtársak jelölése alapján. A Tábor utolsó mozzanata a zászló levonása, táborzárás. Pakolást, csomagolást követően hosszasan búcsúzkodunk, de csak késő délután indulunk haza.

nytabor3

Visszatérünk egy idegennek tűnő környezetbe, hogy a bajtársi világunk egy-egy darabját megosszuk véreinkkel. A Rend, Erő, Becsület szellemisége újra lángol!

Magyar Nemzeti ArcvonalForrás: MNA

 
Kapcsolódó linkek
· MNA
· Több hír: MNA
· Több hír: magyarifjusag


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
MNA:

Jobboldali anomália


Hír értékelése
Értékelés: 5
Szavazat: 3


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

HídfőMNA

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.
"A magyar vér oly nagy értéke Európának és a szabadságnak, hogy óvnunk kell minden cseppjét."


 
PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.20 másodperc