Omega Supreme & Countdown (WFC Siege, titan):

Ha már egyszer ma önkormányzati választások vannak, következzen egy város... de ki legyen a polgármester?

Ahogy az mostanában igen jó szokás a Hasbro részérõl, a figuraszériák jó részéhez érkezik egy Titan Class figura is. A WFC Siege szériában sorra került a "Bárka" örzõje, Omega Supreme is. A figura remekül hozza a G1-es karaktert, bár alacsonyabb, de jóval zömökebb, mint a korábbi titan class kiadások, a bumfordi kezeivel igazi szkafanderes csávó.

Az alt mód egy rakétaindító bázis. Tartozik hozzá egy rakéta és egy tank is. A bázis körül lábakon álló út fut végig. Maga bázis remekül kidolgozott és részletes, még a hátoldala is (4. kép). Nyilván végtelenségig lehetne a részleteket festeni, és még mindig maradnának festetlen részek, szóval nem rossz. Több helyen nyitható, igazi playset legion / legends méretû figurákkal. Ritkán érzem ezt, de még én is játszanék vele egyet. :-) A bázis módon vannak kapcsolódási pontok. Ezek nem kompatibilisek a korábbi Titans Return bázisokkal, gondolom majd az új WFC Earthrise figurákkal lesznek azok. Ráadásul remekül illeszkedik a tájba (3. kép). A rakéta hatalmas, magasabb, mint maga a robot mód. A tank jókora leader méretû, három jókora ágyút találunk rajta. Az eleje nyitható, a belsõ rész is kidolgozott, illetve van benne egy kis keret Countdown alt módjának, melybe fixen bele tehetjük. A tank lehetne kisebb, vagy a körút nagyobb, mert mindenképpen lelóg róla. Mondjuk úgysem lenne értelme köröznie. Mondjuk a G1-es elemmel körözött is.

Az átalakítása ötletes. A robotot szét kell szedni, a karokból és a hát egy részébõl lesz a rakéta, a mellkasból a tank, a testbõl pedig maga a bázis.

A robot mód nekem a kedvencem az újkori titánok közül. Tényleg olyan, mint egy testes szkafanderes csávó. Ahogy a G1 rajzfilm alapján ki kell néznie. Persze illeszkedve a Siege vonalhoz összetettebbek a felszíni elemek. Számos kapcsolódási pont van, ahova a különféle WFC Siege "gumi- lövések" illeszthetõk. Ilyenbõl egyébként kapunk jópár darabot, melyek ráadásul kombinálhatók is. A méretéhez képest pazar a pózolhatósága hála az erõs racsnis izületeknek és a boka mozgathatóságának.

Nagyon jó figura, szerezzétek be!

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

Illik a tájba:

Countdown:

Szívlövés:

Titan méretarány- bakker, meghajlott az asztal :-) :

WFC Siege bemutatók:

Vissza