Powerdasher Aragon (WFC Siege, deluxe):

Eredetileg úgy terveztem, hogy Powerdasher Aragon nem kap önálló bemutatót. A gyûjtõi pakkban, melyben megjelent sem igazán volt feltünõ helye, a box art-on sem igazán szerepel, sõt a figura is darabokban van a dobozban a két fõ karakterre aplikálva. Pár kép erejéig Holo Mirage bemutatójában megemlékeztem róla, ám végül úgy döntöttem, hogy szánjuk rá picit több idõt, ha már egyszer a többi Powerdasher is külön bemutatót kap.

Érdekes, hogy a nagy fan-service részeként olyan pre-Transformers karakterkehez is eljutunk, mint a Powerdasher-ek. 1984-ben háromféle ilyen Diaclone Powerdasher figura volt elérhetõ, kizárólag bónusz pontokat beváltva. Cromar a jet, Zetar a fúrófej és Aragon valamiféle sportkocsi alt móddal. Pár mozdulattal átalakítható hártahúzós mechanikával megoldott figurák voltak. Itthon is lehetett kapni a KO változataikat, Cromar nekem is volt, sõt valahol talán meg is van. Most a WFC Siege weaponizer figuráinak átfestéseként kapnak új megjelenést, melyhez persze új fej is jár. Ezek a fejek szerintem a kiadványok csúcspontjai, annyira mókásak. Igaz az eredeti verziók arca leginkább matrica volt.

Aragonhoz Cog öntõformáját használták. A kissé erõltetett kétrészes alt módnak jól áll ez a festés, különösen, hogy a terepjáró is kapott némi oldal festést. Ez weaponizer módban pajzsként a sárga kerekekkel is jól mutat (kép alább). A robot mód is jól néz ki, bár kissé egyszínû piros, persze csak mint az eredeti "G1". A csúcs itt is a fej, mely teljesen új öntõforma.

Alt mód: 3/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 3/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 7/10

Box art:

Méretarány:

Alt móddal:

Aragon és Cog:

Méretarány:

Power up:

WFC Siege bemutatók:

Vissza