WebFazek Etelek gyerekeknek Zöldséges hústekercs
Almás krémsajt
Párizsikrém
Mandulás túrókrém
Tojáskrém
Dóra kedvence
Zöldséges hústekercs
Tavaszi vagdalt
Diákkenyér
Sárgarépa golyó
Sárgarépa saláta-almával
ALma töltve turóval vagy rizzsel
Löncshúskrém
Halkrém
Francia rakott burgonya
Piros krémsajt
Őszibarackleves
Csirkehús almába töltve
Bundás virsli
Morzsás karfiol
Sajtos -almás csirkemell
Húspuding
Töltött burgonya
Zöldséggombóc
Sajtos palacsinta
Almás vagdalt
Mexikói ragu
Olasz csirkecomb
Rakott szelet
Bulocski
Tésztakosárka
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
2db zsemle
1db tojás
20 dkg vegyes zöldség
20 dkg apróra vágott gyümölcs
10 dkg szeletelt gomba
olaj vagy sütőmargarin
hagyma, petrezselyemzöld, kakukkfű, borsikafű, só

Elkeszites
1 kg, zsíros részeitől megszabadított sertéscombot bevágunk úgy, hogy szétterítve egy nagy szeletet kapjunk. Kissé kiverjük, mindkét oldalát megszórjuk sóval, borsikafűvel és rákenjük a tölteléket, majd fölcsavarva hústűvel megtűzzük és teflontepsiben, kevés olajjal megkenve, alufóliával letakarva megsütjük. Amikor a hús már megfelelően puha, a fóliát levesszük és enyhén megpirítjuk.Tálalás előtt kb.10 percig hagyjuk hűlni, mert így szebben szeletelhető.

A töltelék elkészítéséhez 2 db tejbe áztatott, majd alaposan kinyomkodott zsemlét összedolgozunk egy tojással, 20 dkg tetszés szerinti zöldséggel (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó, zsenge kukorica, paradicsompaprika, stb.) vagy 20 dkg apróra vágott gyümölccsel (alma, birsalma, szilva stb.) vagy kevés hagymászsiradékban átfuttatott 10 dkg szeletelt gombával, és ízesítjük petrezselyemzölddel, csipetnyi kakukkfűvel, sóval. Ízlés szerinti párolt zöldségfélével, gyümölccsel, petrezselymes burgonyával, burgonyapürével, sült burgonyával tálalhatjuk.
A burgonyával kiegészített változatokhoz mindig adjunk salátát is.

Hidegen különösen szépen szeletelhető, így a reggeli, az uzsonna, a vacsora része is lehet.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-98