WebFazek Etelek gyerekeknek Csirkehús almába töltve
Almás krémsajt
Párizsikrém
Mandulás túrókrém
Tojáskrém
Dóra kedvence
Zöldséges hústekercs
Tavaszi vagdalt
Diákkenyér
Sárgarépa golyó
Sárgarépa saláta-almával
ALma töltve turóval vagy rizzsel
Löncshúskrém
Halkrém
Francia rakott burgonya
Piros krémsajt
Őszibarackleves
Csirkehús almába töltve
Bundás virsli
Morzsás karfiol
Sajtos -almás csirkemell
Húspuding
Töltött burgonya
Zöldséggombóc
Sajtos palacsinta
Almás vagdalt
Mexikói ragu
Olasz csirkecomb
Rakott szelet
Bulocski
Tésztakosárka
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
kb. 1 kg alma
20 dkg csirkehús (sült vagy főtt)
5 dkg szójapehely
1 tojás
1 zsemle
kevés tej
rozmaring, petrezselyemzöld
kevés margarin
5 dkg sajt

Elkeszites
Személyenként egy nagy savanykás almát számítunk. Eltávolítjuk az almák magházát és kivájjuk a belsejét. 20 dkg főtt vagy sült, finomra darált csirkehúst összekeverünk 5 dkg beáztatott, alaposan kinyomkodott szójapehellyel, 1 tojással, 1 tejbe áztatott, kicsavart zsemlével, az alma kockára vágott belsejével, sóval, rozmaringgal, apróra vágott petrezselyemmel, és az almák üregébe töltjük. Margarinnal vékonyan kikent hőálló tálba rajuk, és előmelegített, középmeleg sütőben 20-25 percig sütjük. amikor majdnem kész, 5 dkg reszelt sajttal meghintjük, majd annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amíg a sajt ráolvad, és enyhén megpirul. Burgonyapürével körítve, ebédre, vacsorára egyaránt készíthetjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998