WebFazek Etelek gyerekeknek Töltött burgonya
Almás krémsajt
Párizsikrém
Mandulás túrókrém
Tojáskrém
Dóra kedvence
Zöldséges hústekercs
Tavaszi vagdalt
Diákkenyér
Sárgarépa golyó
Sárgarépa saláta-almával
ALma töltve turóval vagy rizzsel
Löncshúskrém
Halkrém
Francia rakott burgonya
Piros krémsajt
Őszibarackleves
Csirkehús almába töltve
Bundás virsli
Morzsás karfiol
Sajtos -almás csirkemell
Húspuding
Töltött burgonya
Zöldséggombóc
Sajtos palacsinta
Almás vagdalt
Mexikói ragu
Olasz csirkecomb
Rakott szelet
Bulocski
Tésztakosárka
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
25 dkg hús ( főtt vagy sült )
2 db zsemle
1 tojás
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
rozmaring, borsikafű
1 pohár tejföl
5 dkg sajt

Elkeszites
Közepes nagyságú burgonyákból 1 kg-ot héjában megfőzünk. Meghámozzuk, félbevágva belsejét kikaparjuk, gyengén besózzuk, és megtöltjük a következő töltelékkel: 25 dkg finomra darált főtt vagy sült húst összekeverünk 2 db tejben megáztatott, majd alaposan kinyomkodott zsemlével. Hozzáadunk egy tojást, egy kis fej olajban megfonnyasztott vöröshagymát, kevés sót, petrezselyemzöldet, rozmaringot, borsikafüvet. A megtöltött burgonyákat egy kiolajozott, mélyebb hőálló tálba vagy tepsibe tesszük, köré szórva a kivájt burgonyadarabokat. egy pohár tejfölt összekeverünk 5 dkg reszelt sajttal, és a burgonyákra öntjük, majd előmelegített sütőbe téve megpirítjuk. Ízlés szerint salátaval vagy nyers gyümölccsel kiegészítve ebédre és vacsorára egyaránt kínálhatjuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998