WebFazek Etelek gyerekeknek Rakott szelet
Almás krémsajt
Párizsikrém
Mandulás túrókrém
Tojáskrém
Dóra kedvence
Zöldséges hústekercs
Tavaszi vagdalt
Diákkenyér
Sárgarépa golyó
Sárgarépa saláta-almával
ALma töltve turóval vagy rizzsel
Löncshúskrém
Halkrém
Francia rakott burgonya
Piros krémsajt
Őszibarackleves
Csirkehús almába töltve
Bundás virsli
Morzsás karfiol
Sajtos -almás csirkemell
Húspuding
Töltött burgonya
Zöldséggombóc
Sajtos palacsinta
Almás vagdalt
Mexikói ragu
Olasz csirkecomb
Rakott szelet
Bulocski
Tésztakosárka
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
0,5 kg sertéscomb vagy karaj
3 db zsemle
1 tojás
kevés tej
rozmaring
petrezselyemzöld
ízlés szerint só

Elkeszites
0,5 kg sertéscombot vagy karajt szép vékony szeletekre vágunk, kiverjük, hártyás széleit bevagdossuk, megsózzuk, és majoránnával meghintve állni hagyjuk. 3 db tejbe áztatott, alaposan kinyomkodott zsemlét , összedolgozunk egy tojással, kevés sóval, rozmaringgal és apróra vágott petrezselyemzölddel. Egy hőálló tálat vagy tepsit kikenünk olajjal, majd a hússzeleteket a zsemlés masszával megkenve úgy rakjuk egymás mellé, hogy formája egybesült vagdaltra emlékeztessen. Kevés fölmelegített olajjal leöntve, az edény födelével vagy alufóliával betakarva megsütjük, tálaláskor úgy adagoljuk, hoyg minden hússzeletre töltelék is jusson. A zsemlés masszát gazdagíthatjuk kevés párolt gombával, durvára reszelt almával, kockára vágott kemény tojással vagy valamilyen zöld zöldséggel. Párolt zöldségfélével, petrezselymes, sült burgonyával vagy burgonyapürével körítjük, mindíg kínáljunk hozzá tetszés szerinti salátát is.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998