WebFazek Etelek gyerekeknek Morzsás karfiol
Almás krémsajt
Párizsikrém
Mandulás túrókrém
Tojáskrém
Dóra kedvence
Zöldséges hústekercs
Tavaszi vagdalt
Diákkenyér
Sárgarépa golyó
Sárgarépa saláta-almával
ALma töltve turóval vagy rizzsel
Löncshúskrém
Halkrém
Francia rakott burgonya
Piros krémsajt
Őszibarackleves
Csirkehús almába töltve
Bundás virsli
Morzsás karfiol
Sajtos -almás csirkemell
Húspuding
Töltött burgonya
Zöldséggombóc
Sajtos palacsinta
Almás vagdalt
Mexikói ragu
Olasz csirkecomb
Rakott szelet
Bulocski
Tésztakosárka
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kg karfiol
2 dkg margarin
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
1 pohár tejföl
5-6 dkg reszelt sajt

Elkeszites
1 kg tisztított , közepes rózsákra szedett karfiolt a kukta rácsára téve megsózzuk, majd 1,5 dl vizet aláöntve, a lezárt edényben 2-3 perc alatt puhára főzzük. Közben egy teflonserpenyőben 4-5 evőkanál zsemlemorzsát enyhén megpirítjuk. Tűzről levéve összekeverjük 2 dkg margarinnal. A főtt karfiolt hőalló talba tesszük és meszórjuk a zsemlemorzsával. eg ypohár tejföl és a sajtot osszekeverjük , ráöntjük a karfiolra és sütőben átmelegítjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998