WebFazek Etelek gyerekeknek Olasz csirkecomb
Almás krémsajt
Párizsikrém
Mandulás túrókrém
Tojáskrém
Dóra kedvence
Zöldséges hústekercs
Tavaszi vagdalt
Diákkenyér
Sárgarépa golyó
Sárgarépa saláta-almával
ALma töltve turóval vagy rizzsel
Löncshúskrém
Halkrém
Francia rakott burgonya
Piros krémsajt
Őszibarackleves
Csirkehús almába töltve
Bundás virsli
Morzsás karfiol
Sajtos -almás csirkemell
Húspuding
Töltött burgonya
Zöldséggombóc
Sajtos palacsinta
Almás vagdalt
Mexikói ragu
Olasz csirkecomb
Rakott szelet
Bulocski
Tésztakosárka
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
fejenként 1 csirkecomb
10 dkg gomba
10 dkg főtt, füstölt hús
2 evőkanál sűrített paradicsom
5 dkg reszelt sajt
rozmaring, szurokfű
ízlés szerint só
olaj

Elkeszites
Fejenként egy csirkecombot besózunk, megszórjuk rozmaringgal, szurokfűvel, és kb. 1 órán át állni hagyjuk. 4 evőkanál felmelegített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd egy tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük. A visszamaradt zsíradékban átfuttatunk 10 dkg fölszeletelt gombát. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, összepirítjuk 10 dkg metéltre vágott főtt, föstölt hússal és 2 evőkanál sűrített paradicsommal. Kevés hideg vizet öntve rá fedő alatt néhány percig pároljuk, majd az elősütött húsra öntjük. az edény fedelével vagy alufóliával letakarva előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, végül a fedőt levéve meghintjük 5 dkg reszelt sajttal, és annyira tesszük vissza a sütőbe, amig a sajt ráolvad. Ebédre vagy vacsorára tálalhatjuk, sült, petrezselymes burgonyával, burgonyapürével, rizibizivel, zöldséges rizzsel és fejes salátával, esetleg kompóttal körítve.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998