WebFazek Etelek gyerekeknek Zöldséggombóc
Almás krémsajt
Párizsikrém
Mandulás túrókrém
Tojáskrém
Dóra kedvence
Zöldséges hústekercs
Tavaszi vagdalt
Diákkenyér
Sárgarépa golyó
Sárgarépa saláta-almával
ALma töltve turóval vagy rizzsel
Löncshúskrém
Halkrém
Francia rakott burgonya
Piros krémsajt
Őszibarackleves
Csirkehús almába töltve
Bundás virsli
Morzsás karfiol
Sajtos -almás csirkemell
Húspuding
Töltött burgonya
Zöldséggombóc
Sajtos palacsinta
Almás vagdalt
Mexikói ragu
Olasz csirkecomb
Rakott szelet
Bulocski
Tésztakosárka
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 tojás
4 db zsemle
20 dkg főtt zöldség
10-12 dkg reszelt sajt
kevés margarin vagy olaj
áztatáshoz tej
só, lestyán
petrezselyemzöld
reszelt szerecsendió

Elkeszites
20 dkg lisztből 1 tojással és vízzel könnyű galuskatésztát készítünk. Belemorzsoljuk 4 db tejbe áztatott, jól kinyomkodott zsemlét és 20 dkg apróra vágott vagy durvára reszelt, ízlés szerinti főtt zöldséget. Fűszerezzük sóval, lestyánnal, apróra vágott petrezselyemzölddel és egy csipet reszelt szerecsendióval. vizes kézzel gombócokat formálva, forró sós vizben kifőzzük, majd leszürve fölmelegített margarinban vagy olajban átforgatva, lapos hőálló tálba téve megszórjuk 10-12 dkg reszelt sajttal. Annyi időre tesszük előmelegített sütőbe vagy grillbe amíg a sajt ráolvad. A szines zöldség és a meleg sajt íze, illata fölébresztheti a gyerekek érdeklődését. Gazdagabb leves után vagy önálló vacsoraételként is fogyasztható.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998