WebFazek Etelek gyerekeknek Almás vagdalt
Almás krémsajt
Párizsikrém
Mandulás túrókrém
Tojáskrém
Dóra kedvence
Zöldséges hústekercs
Tavaszi vagdalt
Diákkenyér
Sárgarépa golyó
Sárgarépa saláta-almával
ALma töltve turóval vagy rizzsel
Löncshúskrém
Halkrém
Francia rakott burgonya
Piros krémsajt
Őszibarackleves
Csirkehús almába töltve
Bundás virsli
Morzsás karfiol
Sajtos -almás csirkemell
Húspuding
Töltött burgonya
Zöldséggombóc
Sajtos palacsinta
Almás vagdalt
Mexikói ragu
Olasz csirkecomb
Rakott szelet
Bulocski
Tésztakosárka
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
30 dkg darált sertés vagy baromfihús
2-3 db alma
2 db tojás
1 zsemle
petrezselyemzöld
majoránna, borsikafű

olaj a sütéshez

Elkeszites
30 dkg darált sertés- vagy baromfihúsba durvára belereszelunk 2-3 savanykás almát, összekeverjük 2 db tojással, egy tejbe áztatott kinyomkodott zsemlével, finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük kevés sóval, majoránnával, borsikafűvel. Ha jól kidolgoztuk, henger alakúra formálva, olajjal vékonyan kikent teflontepsibe téve, középmeleg sütőben szép pirosra sütjük. Elkészíthetjük pogácsának is. Ebben az esetben süthetjük bő, forró olajban, de vékonyan kivajazott tepsiben vagy grillsütőben, egymás mellé fektetve. Mindkét változat kevésbé szárad ki, ha alufóliába csomagoljuk, vagy a tepsit alufóliával fedjük le. Ilyenkor sütés befejezése előtt a fóliát bontsuk ki, illetve vegyük le, hogy a hús enyhén megpiruljon. További változat, ha a zsemle helyett 4 csapott evőkanál szójapelyhet vagy szójagranulátumot használunk fel, amit előzőleg 2-3 óráig langyos vízben áztatunk, majd alaposan kinyomkodtunk. Az almát fölcserélhetjük főtt sárgarépával, zöldborsóval, párolt gombával. A vagdalt hidegen, melegen jóízű, mutatós, a gyerekek számára könnyen fogyasztható étel. Leggyakrabban különböző főzelékekkel, burgonyapürével, petrezselymes vagy vajas burgonyával tálaljuk. Hidegen, ízlés szerinti salátával egészíthetjük ki.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998