Hozzávalók:
1,20 dkg burgonya,
5 tojás,
4 dkg zsír,
4 dkg liszt,
3 dl tej
|
 |
A héjában főtt burgonyát, és a 3 keményre főtt tojást meghámozzuk és karikára vágjuk. 4 dkg zsíradékból, 4 dkg lisztből és 3 dl tejből besamelt készítünk. Sóval ízesítjük belekeverünk 2 nyers tojássárgáját, és kemény habbá vert fehérjét, hozzákeverjük a burgonyát és a tojást vigyázva, hogy közbe össze ne törjön. Ha szükséges utánna fűszerezzük. Ezután zsíradékkal kikent, zsemlemorzsával meghintett tűzálló edénybe tesszük, a tetejét reszelt sajtal megszórjuk, olvasztott zsíradékkal meglocsoljuk és középmeleg sütőben megsütjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|