WebFazek Etelek gyerekeknek Francia rakott burgonya
Almás krémsajt
Párizsikrém
Mandulás túrókrém
Tojáskrém
Dóra kedvence
Zöldséges hústekercs
Tavaszi vagdalt
Diákkenyér
Sárgarépa golyó
Sárgarépa saláta-almával
ALma töltve turóval vagy rizzsel
Löncshúskrém
Halkrém
Francia rakott burgonya
Piros krémsajt
Őszibarackleves
Csirkehús almába töltve
Bundás virsli
Morzsás karfiol
Sajtos -almás csirkemell
Húspuding
Töltött burgonya
Zöldséggombóc
Sajtos palacsinta
Almás vagdalt
Mexikói ragu
Olasz csirkecomb
Rakott szelet
Bulocski
Tésztakosárka
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1,20 dkg burgonya,
5 tojás,
4 dkg zsír,
4 dkg liszt,
3 dl tej

Elkeszites
A héjában főtt burgonyát, és a 3 keményre főtt tojást meghámozzuk és karikára vágjuk. 4 dkg zsíradékból, 4 dkg lisztből és 3 dl tejből besamelt készítünk. Sóval ízesítjük belekeverünk 2 nyers tojássárgáját, és kemény habbá vert fehérjét, hozzákeverjük a burgonyát és a tojást vigyázva, hogy közbe össze ne törjön. Ha szükséges utánna fűszerezzük. Ezután zsíradékkal kikent, zsemlemorzsával meghintett tűzálló edénybe tesszük, a tetejét reszelt sajtal megszórjuk, olvasztott zsíradékkal meglocsoljuk és középmeleg sütőben megsütjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998