Almás-habos piskóta

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Fahéj (őrölt)
  • Kristálycukor (édesítő) ízlés szerint
  • 1 zacskó vaniliás pudingpor
  • 2 csomag piskóta
  • Rum aroma
  • Tejszínhab.

Elkészítés:

Az almát lereszeljük és megfőzzük. Ízesítjük cukorral, fahéjjal, vaniliáscukorral. Hozzáadunk 1 zacskó vaniliás krémport, amit előzőleg 1 dl vízben elkevertünk. Jó sűrűre főzzük az almával.

2 őzgerincformát folpackkal kibélelünk, alulra babapiskótát teszünk, amelyet előzőleg rumos teába áztattunk kissé (ne áztassuk szét a piskótákat). Rásimítjuk az almát, majd a tetejére is piskótát teszünk.

1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kifordítjuk az őzgerincformából. Felszeleteljük és tejszínhabbal díszítjük.

A tejszínhabot csokival lecsurgatjuk.