Csirkés muffin

Hozzávalók:

  • 16 db kis pitéhez
  • 1 csirkemellfilé
  • 4 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 púpos ek krémsajt
  • 1 púpos tk dijoni mustrár
  • só,bors
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás

Elkészítés:

A csirkemellet felvágom nagyon pici szeletekre. Egy serpenyőben megmelegítem a vajat, beleteszem a csirkedarabkákat és átsütöm őket. Sózom, borsozom.
Ha teljesen átsültek a csirkedarabok, megszórom a liszttel, jól elkeverem és felöntöm a tejjel. Sűrűre összeforralom, belekeverem a tejfölt és a krémsajtot, majd leveszem a tűzről.
Hozzákeverem a reszelt sajtot, a mustárt, sózom, borsozom, ha még szükséges. Hagyom kihűlni.

Bemelegítem a sütőt 220/200 C fokra (légkeverésnél elég a 200). Előveszek muffin tepsiket.
Lisztezett felületen kinyújtom kb. 2 mm vékonyra a leveles tésztát. Kiszúrok a tésztából 16 db kb. 10-12 cm átmérőjű kört és kibélelem velül a muffintepsi mélyedéseit. Elosztom a mélyedésekben a kihűlt tölteléket. Kiszúrok a maradék tésztából kb. 6 cm átmérőjű köröket és befedem velük a kis pitéket. Kicsit összenyomkodom a széleket, de nem fontos nagyon.
Bekenem a tetejüket tojással.

Az előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm, addig amíg szép pirosasbarnára nem sülnek.
Kicsit kihűtöm, mert forrón nehéz kiszedni a formából.
Langyosan is, hidegen is nagyon finom.