Ez a csokoládés muffin egy céklával megfestett piskóta, amire lágy, vajas, chilivel ízesített csoki krémet nyomunk.
a piskótához:
a krémhez:
A tojásokat külön választjuk, hozzáadjuk a fehérjéhez a sót, a sárgájához a cukrot.
A fehérjéből kemény habot verünk, és a sárgájákat is habosra keverjük.
A tojássárgájához keverjük a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is.
TIPP: A tésztát megszínezhetjük céklalével, amitől szép rózsaszín lesz a tészta.
A masszát kivajazott, lisztezett muffin formába kanalazzuk, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-15 percig sütjük.
A tejszínt a chilivel együtt felforraljuk. (Ha nem elég chilis, rakjunk bele még egy kis chili port is.)
A forró tejszínbe beletördeljük a csokoládét, és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad benne.
Amikor szobahőmérsékletűre hűlt, belekockázzuk a vajat, és jól eldolgozzuk benne.
Ezután lehűtjük.
A kisült, és kihűtött piskótákat megkenjük a chilis krémmel (ha van nyomózsákkal), és tetszés szerinti elemekkel (kandírozott chili paprika, marcipán szív, cukor szívecskék) díszítjük.