Nanaimo szeletNanaimo szelet

Kókusz rajongóknak ajánlanám szeretettel. Kezdők is bátran belevághatnak, szinte elronthatatlan, az egyetlen dolog amire figyelni kell, hogy a csokiréteg ráhelyezésekor a felolvasztott csokoládé már ne legyen meleg, nehogy megolvassza az alatta lévő krém réteget.

Hozzávalók:

Az alsó réteghez:

  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 5 evőkanál kakaó
  • 1 db tojás ( szerintem ez simán elhagyható)
  • 15 dkg darált keksz
  • 5 dkg durvára vágott mogyoró (vagy mandula, vagy dió)
  • 15 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 0,5 dl tejszín
  • 4 dkg főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 25 dkg porcukor

A csokoládé bevonathoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dkg vaj

A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött összefőzzük. Hozzáadjuk a tojást (én legközelebb nem teszek bele, szerintem felesleges és a sütemény eltarthatóságát is meghosszabbíthatjuk, ha kimarad) , gyors határozott mozdulatokkal belekeverjük és addig főzzük tovább a gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett, amíg besűrűsödik. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 25x25 centis browni forma aljába tesszük és jól belenyomkodjuk.

A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.

A csokoládé tetőhöz a csokit a vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük. Ráöntjük a krémre és villával hullámokat rajzolunk bele.

 

 

Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.