Kókusz rajongóknak ajánlanám szeretettel. Kezdők is bátran belevághatnak, szinte elronthatatlan, az egyetlen dolog amire figyelni kell, hogy a csokiréteg ráhelyezésekor a felolvasztott csokoládé már ne legyen meleg, nehogy megolvassza az alatta lévő krém réteget.
Hozzávalók:
Az alsó réteghez:
A krémhez:
A csokoládé bevonathoz:
A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött összefőzzük. Hozzáadjuk a tojást (én legközelebb nem teszek bele, szerintem felesleges és a sütemény eltarthatóságát is meghosszabbíthatjuk, ha kimarad) , gyors határozott mozdulatokkal belekeverjük és addig főzzük tovább a gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett, amíg besűrűsödik. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 25x25 centis browni forma aljába tesszük és jól belenyomkodjuk.
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.
A csokoládé tetőhöz a csokit a vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, majd visszahűtjük. Ráöntjük a krémre és villával hullámokat rajzolunk bele.
Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.