Vaníliapudingos almás pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 8 dkg cukor
  • 2 dl almalé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis fahéjrúd

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 1 zacskó vaníliaízű pudingpor

Az élesztőt langyos tejbe morzsold bele. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással és a vajjal keverd össze, majd a tejjel gyúrd össze.
Takard le, és meleg helyen keleszd duplájára.

Az almát hámozd meg, darabold fel, és tedd egy lábasba. Szórd rá a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a fahéját, illetve öntsd rá az almalevet, és forrástól számítva főzd 10-12 percig.
A megkelt tésztát oszd kétfelé, és nyújtsd ki a tepsi nagyságára. Tedd egy kivajazott tepsibe, és amikor a töltelék kihűlt, rétegezd rá. A másik tésztalappal fedd be, és hagyd állni nagyjából 20 percig.

A pudingport a csomagolásán leírtak szerint készítsd el. A tészta tetejébe nyomj kis mélyedéseket, majd a pudingot és a darabolt vajat illeszd bele. Előmelegített sütőben süsd készre.