Almás-pudingos piskóta

Hozzávalók:

Téstához:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 1 vaníliás cukor

Almás töltelék:

  • 1,5 kg alma felkockázva
  • 1,2 l víz
  • 2 vaníliás puding
  • 3-4 ek cukor
  • pici citromlé

Tetejére:

  • 2-3 zacskó tejszínhab
  • reszelt csoki

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá vered a cukorral, majd apránként váltakozva hozzáadagolod a tojássárgáját és a lisztet. Ha ezzel megvagy, mehet az egész sütőpapírral bélelt, magasabb falú tepsibe, és sütöd tűpróbáig. Közben az almákat meghámozod, felkockázod, és 0,5 l vízben felteszed főni a citromlével. Amikor már az alma megpuhult, 7 dl vízben elkevered a 2 vaníliás pudingot, hozzáadod a cukrot is, és hozzákevered az almás cucchoz. Amikor kezd az egész zselésedni, fogod, és ráöntöd a piskótára. Hagyod kihűlni, majd az egészet bevonod jó sok tejszínhabbal, és megszórod reszelt csokival.