Kávéhabhoz:
- instant kávé 2mk.
- mascarpone 20dkg
- cukor 3ek.
- kávélikőr 2mk.
- kakaópor 2mk.
- tojás 3db
Csokoládéhabhoz:
- Tejszín 3ek.
- étcsokoládé 15dkg
- vaj 4dkg
- tojás 3db
- cukor 1ek.
- csokoládéforgács 5dkg
Elkészítés:
Az instant kávét 1dl forró vízzel felöntjük. A mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a likőrt, a kihűlt kávét, a kakaót, és simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a krémbe forgatjuk. A csokoládéhabhoz a tejszínt felforraljuk, belereszeljük a csokoládét. Simára keverjük a tojássárgájával és a vajjal, majd a tojásfehérje habbal belazítjuk. Félig megtöltünk négy fagylaltos kelyhet a kávékrémmel. A csokoládékrémet csillagcsőrös habzsákkal a kávékrémre nyomjuk. Hűtőbe tesszük, majd tálaláskor megszórjuk csokoládéforgáccsal, esetleg tejszínhabbal.
Forrás: www.hotdog.hu