Mogyoróvajas keksz

Hozzávalók:

  • 15 dkg sima liszt
  • 12 dkg cukor (nálam folyékony édesítőszer)
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál te
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál sütőpor

Elkészítés:

Az összes hozzávalót a robotgép összekeverte, s máris adagolhattam a tepsire.
A sütőt bekapcsoltam maximumra, s amíg a tészta elkészült addig el is érte a kivánt hőfokot.

A tepsi hátuljára terítettem a sütőfóliát és kekszkinyomóval gombócokat gömbölyítettem, majd a tepsire téve egy villával ellapogattam őket, így mintát is kaptak.

160 fokon 10 perc alatt készre sült.