Habos gesztenyekocka

Habos gesztenyekockaHozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg Rama
  • 15 dkg cukor
  • Rum aroma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej

A tetejére:

  • 2 dl tejszín / Hulala

vagy

  • 1 csomag tejszínhabpor
  • tej

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, először kemény habbá verjük a fehérjéket, félretesszük. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd a végén a felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Előmelegített sütőben nagy lángon kb. 15 percig sütjük.

A krémhez a vaníliás pudingot felfőzzük a tejben, majd félrerakjuk hűlni. Közben a cukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumaromát és a kihűlt pudingot is. Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet- A tejszínhabport a csomagon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, és a krémre kenjük. Ízlés szerint csokidarát szórhatunk rá.