Kávés csokilekvár
Hozzávalók 4 főre
- 250 g étcsokoládé (gluténmentes csokival is lehet)
- 150-200 g cukor + 14 g Dzsemfix 3:1 (attól függ, mennyire szeretnénk sűrűre) vagy ugyanennyi (200g) befőzőcukor
- 500 ml fekete kávé
- 2 tk fahéj
- 2-3 ek rum vagy 1 tk rumaroma
Elkészítés
- A kávét a dzsemfixszel, a fahéjjal és a rummal összeforraljuk 3 percig. Hagyjuk kicsit hűlni.
- A csokit daraboljuk össze, és amíg a kávé még jó meleg, olvasszuk bele a csokidarabokat. Ha nem olvad, vagy túlságosan kihűlt a kávé, egy cseppet melegítsük vissza, de semmiképpen se legyen forró.
- Töltsük üvegekbe, zárjuk le, állítsuk fejre 1-2 percre, majd mehet is a kamrapolcra vagy ajándékba.