Kávés csokilekvár

Hozzávalók 4 főre
  • 250 g étcsokoládé (gluténmentes csokival is lehet)
  • 150-200 g  cukor + 14 g Dzsemfix 3:1 (attól függ, mennyire szeretnénk sűrűre) vagy ugyanennyi (200g) befőzőcukor
  • 500 ml fekete kávé
  • 2 tk fahéj
  • 2-3 ek rum vagy 1 tk rumaroma
Elkészítés
  1. A kávét a dzsemfixszel, a fahéjjal és a rummal összeforraljuk 3 percig. Hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A csokit daraboljuk össze, és amíg a kávé még jó meleg, olvasszuk bele a csokidarabokat. Ha nem olvad, vagy túlságosan kihűlt a kávé, egy cseppet melegítsük vissza, de semmiképpen se legyen forró.
  3. Töltsük üvegekbe, zárjuk le, állítsuk fejre 1-2 percre, majd mehet is a kamrapolcra vagy ajándékba.