Astrotrain (WFC Siege, "leader"):

Lassan kifut a WFC Siege figuraszéria, a helyét átveszi az Earthrise, érkeznek a különbözõ méretosztályokban az utolsó új öntvények. A leader méretben ezt a szerepet Astrotrain tölti be, ahol az alapfigura inkább voyager méretû, különféle kiegészítõkkel töltik meg a leader méretû dobozt. Astrotrain ráadásul triplechanger, így a kiegészítõ elem is inkább az alt módokhoz kapcsolódik, a robot módhoz nem igazán tesz hozzá. Ez tulalajdonképpen egy szétnyitható szállítódoboz, melybe a figurához kapott öt fegyvert is tárolhatjuk.

Az ûrhajó alt mód alapvetõen nem rossz, bár elég "darabos", jobban tetszene kisimultabb formavilággal. Egy ilyen "Columbia" space-shuttle-hoz jobban illenek a sima formák, még akkor is, ha "cybertroni". Különösen kontrasztos ez az orr mögötti borítás végén a felsõtestet alkotó elemeknél. Olyan, mintha onnan hiányozna a burkolat. A fegyverekkel elég jól beburkolhatjuk ezt a rész, vannak ott rögzítési pontok, de én meg nem vagyok híve a repülõ alt módok fegyverrel való teleaggatásának. A repülõ után odaköthetjük a pluszba kapott szállítódobozt, de ez is eléggé rontja az összképet. Szétnyitva viszont indítóállványként és fegyver-platformként használhatjuk az ûrhajóhoz, ilyen módon van hozzáadott értéke (5-ös kép). Emellett Earthrise bázis kapcsolódási pontokkal is rendelkezik.

A második alt mód egy cybertroni gõzmozdony. Itt már nem ártanak a bonyolult formák, ez az alt mód sikerült jobban. Itt más jobban van értelme a kiegészítõnek is, hiszen remek szerkocsiként funkcionál a mozdony mögött. Érdekes megoldás, hogy a mozdony mindegyik kereke forog, nem csak kis rejtett kerekeken gurul. A mozdonyon inkább a lila szín dominál. szemben az ûrhajó szürkéjével. A mozdony módon pedig a fegyverek is jobban mutatnak.

A robot mód nagyon rendben van. Sajnos a mérete inkább voyager (bár így rajzfilm akkurátus), viszont a súlya jóval nagyobb egy voyagernél. Az összetettségéhez képest jól pózolható és a stabilitása is rendben van. A fegyvereket számos helyen rögzíthetjük, illetve kombinálva hatalmas puskaként is a kezébe adhatjuk. A mellkason ott van a jellegzetes függõleges vezérsík éle, de sajnos nem mozgatható, így nem hajthatjuk ketté a mellkason, mint anno a G1 figura esetén. A szállítódobot a hátára rögzíthetõ, de minek?

Összességében "sajnos" gyûjtõknek kötelezõ figura, pedig egy voyager méretért fizetjük a leader árat. Amúgy pedig lesz helye az érkezõ Fans Toys verziónak. :-)

A bemutatóban szereplõ G1 figura a gyermekkori példányom, szóval bõ 30 éve az enyém. :-)

Alt módok: 7/10
Alt mód festése: 7/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

G1-el:

Méretarány:

G1-el:

Méretarány:

G1-el:

Méretarány:

WFC Siege bemutatók:

Vissza