WebFazek Leves Kolbászos lencseleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg lencse,
10 dkg füstölt kolbász,
2 dl tejföl,
2 evõkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
1 evõkanál finomliszt,
csipetnyi cukor,
kevés só,
1 teáskanál citromlé vagy gyenge ecet.

Elkeszites
A megmosott és átválogatott lencsét elõzõ este hideg vízben áztatjuk. Másnap bõ 1 liternyi új vízbe tesszük a leszûrt lencsét, és puhára fõzzük. (Nem szabad kuktában fõzni, mert könnyen eltömheti a szelepet, és balesetet okozhat.) Amíg a lencse fõ, a vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. Az olajat fazékba öntjük és felforrósítjuk, majd rátesszük a hagymát. Kevergetve üvegesre pirítjuk. A tûzrõl lehúzva gyorsan belekeverjük a pirospaprikát, majd ráöntünk 1 evõkanál vizet, és a zúzott fokhagymával is összekeverjük. Csak kevés sóval ízesítjük (a kolbász úgyis elég sós). A kolbász bõrét könnyen lehúzhatjuk, ha megmossuk. Karikákra vágjuk. A fõtt lencsét levével együtt ráöntjük a hagymás olajra, majd beletesszük a kolbászkarikákat, és felforraljuk. 10 percig erõs lángon fõzzük. Közben a lisztet simára keverjük a tejföl felével, a citromlével és 4 evõkanál vízzel, majd a forrásban lévõ levesbe beleöntjük. Folytonosan kevergetve jól kiforraljuk, és ha szükséges, utánasózzuk. Csipetnyi cukorral ízesítjük. A megmaradt tejfölt ki-ki a saját adagjára locsolja.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997