WebFazek Leves Karfiolleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
30 dkg tisztított karfiol,
2 dl tejföl,
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál Vegeta,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csapott evõkanál liszt,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
késhegynyi törött bors,
ízlés szerint só.

Elkeszites
A megtisztított karfiolt apró rózsáira vágjuk, majd kis fazékba tesszük. Ráöntjük az olajat, és erõs lángon gyorsan lepirítjuk, közben kevergetjük. Ezután a tûzrõl lehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, és gyorsan összekeverve, ráöntünk 1 liternyi vizet. Beleszórjuk a Vegetát és a borsot, valamint a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöld felét. Fedõ nélkül felforraljuk, és 10 percig fõzzük. (Fedetlenül fõzve, a karfiolból elillannak a puffasztó gázok.) Amíg a karfiol fõ, a tejfölt simára keverjük a liszttel és fél dl vízzel. A forrásban lévõ levesbe belecsorgatjuk, közben kevergetjük. Ismét felforraljuk és 5 percig fõzzük, végül beleszórjuk a megmaradt petrezselyemzöldet. Befedve lehúzzuk a tûzrõl, és 10 perc múlva tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997