



















|
Hozzávalók:
30 dkg tisztított karfiol,
2 dl tejföl,
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál Vegeta,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csapott evõkanál liszt,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
késhegynyi törött bors,
ízlés szerint só.
|
 |
A megtisztított karfiolt apró rózsáira vágjuk, majd kis fazékba tesszük.
Ráöntjük az olajat, és erõs lángon gyorsan lepirítjuk, közben kevergetjük.
Ezután a tûzrõl lehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, és gyorsan összekeverve,
ráöntünk 1 liternyi vizet. Beleszórjuk a Vegetát és a borsot, valamint a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöld felét. Fedõ nélkül felforraljuk, és
10 percig fõzzük. (Fedetlenül fõzve, a karfiolból elillannak a puffasztó
gázok.) Amíg a karfiol fõ, a tejfölt simára keverjük a liszttel és fél dl
vízzel. A forrásban lévõ levesbe belecsorgatjuk, közben kevergetjük. Ismét
felforraljuk és 5 percig fõzzük, végül beleszórjuk a megmaradt
petrezselyemzöldet. Befedve lehúzzuk a tûzrõl, és 10 perc múlva tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|