WebFazek Leves Túrógombóc leves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
15 dkg tehéntúró,
2 csapott evőkanál búzadara,
1tojás,
5dkg vaj v. margarin,
2 tyúkhúsleves kocka,
2 dl tejfől,
1 csokor kapor, só és őrölt bors izlés szerint, fél citrom.

Elkeszites
Tojás sárgát simára keverünk 2 dkg olvasztott, de már nem meleg vajjal csipetnyi sóval. Finomra vágott kapor felével fűszerezzük. Ezután hozzáadjuk a villával áttört tehéntúrót és búzadarát. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjével is óvatosan összekeverjük. 15 percig pihenni hagyjuk. Közben a megmaradt vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és kevergetve zsemleszínüre pirítjuk. Ezután az edényt tűzről lehúzzuk és elkeverjük benne a megmaradt kaprot. Felöntjük 3 dl hideg vízzel és csomómentesre keverjük. Még ráöntünk fél liter vizet és beletesszük a húsleves kockákat. Sózzuk, borsozzuk izlés szerint. Kevergetve felforraljuk. A tejfőlt kevés forró levessel és a citrom levével simára keverjük és a levesbe öntjük. Ismét felforraljuk. Közben a túrós masszából mogyorónyi gombóckákat formálunk és a forrásban lévő levesbe óvatosan beleeresztjük. 10 pecnyi fővés után ha az összes gombóc feljött a leves tetejére a tűzről lehúzzuk és befedve 10 percig hagyjuk állni, csak azután tálaljuk.

A receptet Füstös István küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998