



















|
Hozzávalók:
40 dkg zöldbab,
1/2 liter paradicsom ivólé,
4 dl kefir,
25 dkg kemény paradicsom,
1 evõkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csokor tárkonylevél,
1 csokor zöldhagymaszár,
1 teáskanál só,
ízlés szerint kevés cukor.
|
 |
A zöldbabot szálkáitól mindkét végén letisztítjuk, majd 2 centis darabkákra
vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen csak hogy ellepi, majd megsózva,
megfõzzük. Közben a kefirt a liszttel és a paradicsomlével egészen simára
keverjük, a zöldfûszereket megmossuk, lecsöpögtetjük, és finomra összevágjuk. A
megfõtt zöldbabot behabarjuk a paradicsomos kefirrel, ezután belekeverjük a
megtisztított és összezúzott fokhagymát. Felforraljuk, és 5 percig fõzzük.
Végül belekeverjük a zöldfûszereket, ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük,
majd egyetlen pillanatra felforraljuk. Lefedve, a tûzrõl félrehúzzuk. Kihûtjük,
és a hûtõszekrényben legalább fél napig hagyjuk állni. Tálalás elõtt a
megmosott paradicsomokat nyolcadokba vágjuk, és a tányérokban elosztva, a hideg
levest rákanalazzuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|