WebFazek Leves Tárkonyos zöldbableves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
40 dkg zöldbab,
1/2 liter paradicsom ivólé,
4 dl kefir,
25 dkg kemény paradicsom,
1 evõkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csokor tárkonylevél,
1 csokor zöldhagymaszár,
1 teáskanál só,
ízlés szerint kevés cukor.

Elkeszites
A zöldbabot szálkáitól mindkét végén letisztítjuk, majd 2 centis darabkákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen csak hogy ellepi, majd megsózva, megfõzzük. Közben a kefirt a liszttel és a paradicsomlével egészen simára keverjük, a zöldfûszereket megmossuk, lecsöpögtetjük, és finomra összevágjuk. A megfõtt zöldbabot behabarjuk a paradicsomos kefirrel, ezután belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Felforraljuk, és 5 percig fõzzük. Végül belekeverjük a zöldfûszereket, ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd egyetlen pillanatra felforraljuk. Lefedve, a tûzrõl félrehúzzuk. Kihûtjük, és a hûtõszekrényben legalább fél napig hagyjuk állni. Tálalás elõtt a megmosott paradicsomokat nyolcadokba vágjuk, és a tányérokban elosztva, a hideg levest rákanalazzuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997