



















|
Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
25 dkg vegyes leveszöldség,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
2 marhahúsleveskocka,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
késhegynyi õrölt köménymag,
a csipetkéhez 1 tojás és 2 evõkanál liszt.
|
 |
A burgonyát meghámozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk. A zöldséget tisztítás
után ugyancsak egyforma kis kockákra aprítjuk. A vöröshagymát hámozás után
finomra összevágjuk. A füstölt szalonnát nagyon apróra metéljük, majd folytonos
kevergetés közben a zsírját kiolvasztjuk. Ezután rátesszük a hagymát, és
ugyancsak kevergetve, üvegesre pirítjuk. A tûzrõl lehúzva belekeverjük a
pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 2 evõkanál vizet. Ezután a tûzre
visszatesszük, rádobjuk a zöldséget és a burgonyakockákat, majd ismét
kevergetve, pár percig pirítjuk. Felöntjük kétliternyi vízzel. Beletesszük a
húsleveskockákat, a zúzott fokhagymát és a köménymagot. Felforraljuk. Ha a
húsleveskocka elolvadt a lében, megsózzuk. Vigyázzunk, mert a leveskocka sós! A
burgonyát és a zöldséget lassú tûzön puhára fõzzük. Közben elkészítjük a
csipetkét: a tojáshoz annyi lisztet keverünk (víz nélkül), hogy kemény tésztát
kapjunk. A már megfõtt levesbe belefõzzük a parányi, kézzel tépkedett
tésztadarabkákat.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|