



















|
Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta,
20 dkg füstölt kolbász,
10 dkg húsos füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
1 babérlevél,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
1 evõkanál Vegeta,
1 evõkanál liszt,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1/2 citrom leve és héja,
késhegynyi törött fekete bors,
csipetnyi cukor.
|
 |
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük a
megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre pirítjuk. A tûzrõl
lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, ezután 1 evõkanál vizet ráöntve,
hozzáadjuk az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú káposztát. Néhány percnyi
pirítás után felöntjük szûk egyliternyi vízzel. Beleszórjuk a Vegetát, a
borsot, a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a babérlevelet, a citrom apróra vágott
héját, és befedve felforraljuk. 20 percig fõzzük. Közben a kolbász bõrét
lehúzzuk, és felkarikázzuk. A fõzés félidejében beletesszük a levesbe. Végül
belekeverjük a fél dl vízzel és liszttel simára kevert tejfölt, majd jól
kiforraljuk. Csak akkor ízesítjük a citromlével, ha nem elég savanyú. Csipet
cukrot is belekeverünk, és forrón tálaljuk. (Ha a társaság szereti a csípõs
ízt, tehetünk bele egy cseresznyepaprikát is.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|