



















|
Hozzávalók (4 személyre):
800g érett nektarin vagy õszibarack,
1 citrom,
1 dl fehérbor,
1 kisujjnyi fahéj,
4 szegfûszeg,
150g cukor,
1 csipet só,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
2 dl tejföl,
1 dl tejszín,
8-10 borsmentalevél.
|
 |
2 nektarint (azaz "kopasz" õszibarackot) félreteszünk a díszítéshez, a többit
forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, felaprózzuk, azonnal megöntözzük
fél citrom levével és a borral. Felöntjük 3/4 l vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a
fahéjat, a szegfûszeget, ujjnyi citromhéjat és a sót, a forrástól számított 5
percig fõzzük. Kidobjuk belõle a fûszereket és a citromhéjat, a gyümölcsöt
turmixoljuk, hozzáadjuk a 1,5 dl hideg vízben elkevert pudingport és
felforraljuk. A tûzrõl lehúzva simára keverjük a tejföllel, jól behûtjük.
Tálaláskor a levest csészékbe szedjük. A félretett nektarinokat kettévágjuk,
kimagozzuk, 4-5 csíkban bevagdossuk, meghintjük a maradék citromlével, és
legyezõszerûen széthúzva a leves tetejére tesszük. A felvert tejszínbõl nyomott
habrózsákkal és mentalevelekkel díszítjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|