WebFazek Leves Hideg nektarinleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
800g érett nektarin vagy õszibarack,
1 citrom,
1 dl fehérbor,
1 kisujjnyi fahéj,
4 szegfûszeg,
150g cukor,
1 csipet só,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
2 dl tejföl,
1 dl tejszín,
8-10 borsmentalevél.

Elkeszites
2 nektarint (azaz "kopasz" õszibarackot) félreteszünk a díszítéshez, a többit forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, felaprózzuk, azonnal megöntözzük fél citrom levével és a borral. Felöntjük 3/4 l vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfûszeget, ujjnyi citromhéjat és a sót, a forrástól számított 5 percig fõzzük. Kidobjuk belõle a fûszereket és a citromhéjat, a gyümölcsöt turmixoljuk, hozzáadjuk a 1,5 dl hideg vízben elkevert pudingport és felforraljuk. A tûzrõl lehúzva simára keverjük a tejföllel, jól behûtjük. Tálaláskor a levest csészékbe szedjük. A félretett nektarinokat kettévágjuk, kimagozzuk, 4-5 csíkban bevagdossuk, meghintjük a maradék citromlével, és legyezõszerûen széthúzva a leves tetejére tesszük. A felvert tejszínbõl nyomott habrózsákkal és mentalevelekkel díszítjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997