



















|
Hozzávalók:
1 kg jó érett, puha paradicsom,
2 db kemény lucullus paradicsom,
2 dl tejföl,
1 csokor zellerlevél,
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál finomliszt,
1 evõkanál Vegeta,
1 csapott evõkanál törött bors,
1 ágacska friss rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított),
ízlés szerint 1-2 evõkanál cukor (vagy édesítõszer),
1 mokkáskanál currypor.
|
 |
A paradicsomot megmossuk, darabokra vágjuk, és lábosba tesszük. Kevergetve
néhány percig fõzzük, majd ha már összeesett és levet engedett, turmixgép
poharában apránként pépesítjük. Ezután szitán átnyomjuk, hogy a magjai ne
kerüljenek a levesbe. Egy kisebb fazékban az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a
lisztet, és világosra pirítjuk. Rátesszük a finomra vágott hagymát, és tovább
pirítjuk egy-két percig. Felöntjük 3 dl vízzel, majd gyorsan elkeverve, sûrûre
fõzzük. Ezután ráöntjük a paradicsomlevet, és annyi vízzel egészítjük ki, hogy
a leves 8 dl-nél ne legyen több. Beletesszük a rozmaringot és a zellert, majd
15 percig forraljuk. Közben kevergetjük. Megborsozzuk, beleszórjuk a Vegetát
is. Ezután a zellerlevelet kivesszük belõle, és ízlés szerint megcukrozzuk. A
lucullus paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk, és betét gyanánt
tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|