WebFazek Leves Paradicsomkrém-leves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kg jó érett, puha paradicsom,
2 db kemény lucullus paradicsom,
2 dl tejföl,
1 csokor zellerlevél,
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál finomliszt,
1 evõkanál Vegeta,
1 csapott evõkanál törött bors,
1 ágacska friss rozmaring (vagy 1 teáskanál szárított),
ízlés szerint 1-2 evõkanál cukor (vagy édesítõszer),
1 mokkáskanál currypor.

Elkeszites
A paradicsomot megmossuk, darabokra vágjuk, és lábosba tesszük. Kevergetve néhány percig fõzzük, majd ha már összeesett és levet engedett, turmixgép poharában apránként pépesítjük. Ezután szitán átnyomjuk, hogy a magjai ne kerüljenek a levesbe. Egy kisebb fazékban az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Rátesszük a finomra vágott hagymát, és tovább pirítjuk egy-két percig. Felöntjük 3 dl vízzel, majd gyorsan elkeverve, sûrûre fõzzük. Ezután ráöntjük a paradicsomlevet, és annyi vízzel egészítjük ki, hogy a leves 8 dl-nél ne legyen több. Beletesszük a rozmaringot és a zellert, majd 15 percig forraljuk. Közben kevergetjük. Megborsozzuk, beleszórjuk a Vegetát is. Ezután a zellerlevelet kivesszük belõle, és ízlés szerint megcukrozzuk. A lucullus paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk, és betét gyanánt tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997