WebFazek Leves Tormás malacaprólék-leves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 dl tejföl,
1 kis szál tormagyökér,
1/2 citrom,
1 babérlevél,
1 evõkanál liszt,
1 evõkanál vegeta,
1 evõkanál olaj,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
75 dkg malacaprólék (láb, farok, belsõség stb.),
1 evõkanál szárított (vagy ecetes) tárkony,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só, csipetnyi porcukor.

Elkeszites
A letisztított húsdarabokat megmossuk, lecsöpögtetjük, és fazékba rakjuk. Felöntjük másfél liternyi vízzel. Beleszórjuk a vegetát, az összezúzott fokhagymát, a babérlevelet és a borsot. Befedve, kis lángon olyan puhára fõzzük, hogy könnyen kicsontozhassuk. A levet leszûrjük, majd a kicsontozott és vékony csíkokra vágott húst visszatesszük a lébe. Ezután megsózzuk, belecsavarjuk a citrom levét, és felforraljuk. Külön egy kis serpenyõbenfelforrósítjuk az olajat, és a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ha a paprika feloldódott, egy-két evõkanál vízzel összekeverve, a tejfölt és a lisztet is hozzáadjuk. Simára keverjük. A paprikás habarékot a forrásban lévõ levesbe öntjük, és öt percig fõzzük, végül beleszórjuk a tárkonyt és a frissen reszelt tormát. Éppen csak egyet forralunk rajta, máris lehúzzuk a tûzrõl. (Aki szereti a csípõs ízt, tegyen a levesbe egy darabka cseresznyepaprikát.)


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997