



















|
Hozzávalók:
2 dl tejföl,
1 kis szál tormagyökér,
1/2 citrom,
1 babérlevél,
1 evõkanál liszt,
1 evõkanál vegeta,
1 evõkanál olaj,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
75 dkg malacaprólék (láb, farok, belsõség stb.),
1 evõkanál szárított (vagy ecetes) tárkony,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só, csipetnyi porcukor.
|
 |
A letisztított húsdarabokat megmossuk, lecsöpögtetjük, és fazékba rakjuk.
Felöntjük másfél liternyi vízzel. Beleszórjuk a vegetát, az összezúzott
fokhagymát, a babérlevelet és a borsot. Befedve, kis lángon olyan puhára
fõzzük, hogy könnyen kicsontozhassuk. A levet leszûrjük, majd a kicsontozott és
vékony csíkokra vágott húst visszatesszük a lébe. Ezután megsózzuk,
belecsavarjuk a citrom levét, és felforraljuk. Külön egy kis serpenyõbenfelforrósítjuk az olajat, és a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ha
a paprika feloldódott, egy-két evõkanál vízzel összekeverve, a tejfölt és a
lisztet is hozzáadjuk. Simára keverjük. A paprikás habarékot a forrásban lévõ
levesbe öntjük, és öt percig fõzzük, végül beleszórjuk a tárkonyt és a frissen
reszelt tormát. Éppen csak egyet forralunk rajta, máris lehúzzuk a tûzrõl. (Aki
szereti a csípõs ízt, tegyen a levesbe egy darabka cseresznyepaprikát.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|