WebFazek Leves Éjféli borscs
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (8-10 személyre):
1 kg vegyes leveszöldség,
50 dkg sovány marhaszegy,
1 csirkemell,
20 dkg füstölt, fõtt sonka,
1 szál puha füstölt kolbász,
25 dkg savanyúkáposzta,
félliteres üveg kész céklasaláta,
1 szál tormagyökér,
2 dl tejföl, 2 dl kefír,
2 evõkanál liszt,
2 evõkanál olaj,
1 csokor petrezselyem,
1 teáskanál szárított kapor,
1 darabka szerecsendió-virág,
2 szem szegfûbors,
1 babérlevél, só, törött bors ízlés szerint.

Elkeszites
Minimum 6 literes fazékba rakjuk a megmosott, letörülgetett, egy darabban hagyott marhahúst, beleszórjuk a babérlevelet, a szerecsendió-virágot, a borsot és a szegfûborsot, majd felöntjük 3 liternyi, zubogó, forrásban lévõ vízzel. 1 evõkanál sóval addig fõzzük, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor hozzátesszük az egy darabban hagyott csirkemellet, a megtisztított zöldségeket, és tovább fõzzük. Közben a sonkát kis kockákra, a bõrétõl megfosztott kolbászt pedig karikákra vágjuk. A tormát megreszeljük, a kefírrel összevert tejfölben simára keverjük a lisztet. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott savanyú káposztát. A megfõtt húst levébõl kivesszük, és kockára vágjuk. A csirkemellet kicsontozzuk, és ugyancsak felkockázzuk, a zöldségeket pedig egyforma kis hasábokra vágjuk. A levesbe beletesszük az összes húsfélét, zöldséget, káposztát, majd ismét felforraljuk. Beleszórjuk a kaprot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a reszelt torma felét, a céklasaláta levét és a csíkokra aprított céklát is. A forrásban lévõ levest behabarjuk a lisztes tejföllel. Folyamatosan kevergetve jól kiforraljuk. Levesescsészékben tálaljuk, mindegyik tetejére halmozva a megmaradt tormából, és kevés tejföllel meglocsolva.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997