WebFazek Leves Spárgakrémleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
25 dkg spárga,
2 dl tej,
1 dl tejföl,
1 tyúkhúsleveskocka,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evõkanál finomliszt,
1 teáskanál kristálycukor,
késhegynyi törött fehér bors,
ízlés szerint só.

Elkeszites
A spárgaszálakat megmossuk, lecsöpögtetjük. A fejeket (a spárga csúcsos végeit) 3 cm hosszúságban levágjuk, és félretesszük. A többit a talpától kezdve megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A levágott héjával együtt (nem tévedés) félliternyi vízbe tesszük, beleszórjuk a kristálycukrot és kevés sót, majd 25 percig forraljuk. Hagyjuk kissé kihûlni, ezután turmixgépben pépesre zúzzuk. A spárgapépet szitán átpasszírozzuk. A sûrû spárgapépet levesesfazékba öntjük, ráöntünk még félliternyi vizet, és a húsleveskockát, valamint a félretett spárgafejeket is beletesszük. Felforralva 10 percig fõzzük. Közben a tejfölt és a tejet a liszttel teljesen simára keverjük, majd behabarjuk vele a forrásban lévõ levest. Végül a borssal és a megmosott, finomra vágott petrezselyemzölddel fûszerezzük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997