



















|
Hozzávalók:
25 dkg spárga,
2 dl tej,
1 dl tejföl,
1 tyúkhúsleveskocka,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evõkanál finomliszt,
1 teáskanál kristálycukor,
késhegynyi törött fehér bors,
ízlés szerint só.
|
 |
A spárgaszálakat megmossuk, lecsöpögtetjük. A fejeket (a spárga csúcsos végeit)
3 cm hosszúságban levágjuk, és félretesszük. A többit a talpától kezdve
megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A levágott héjával együtt (nem tévedés)
félliternyi vízbe tesszük, beleszórjuk a kristálycukrot és kevés sót, majd 25
percig forraljuk. Hagyjuk kissé kihûlni, ezután turmixgépben pépesre zúzzuk. A
spárgapépet szitán átpasszírozzuk. A sûrû spárgapépet levesesfazékba öntjük,
ráöntünk még félliternyi vizet, és a húsleveskockát, valamint a félretett
spárgafejeket is beletesszük. Felforralva 10 percig fõzzük. Közben a tejfölt és
a tejet a liszttel teljesen simára keverjük, majd behabarjuk vele a forrásban
lévõ levest. Végül a borssal és a megmosott, finomra vágott petrezselyemzölddel
fûszerezzük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|