



















|
Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta,
1 fej vöröshagyma,
2 evõkanál olaj,
1 pár virsli,
2 dl tejföl,
1 evõkanál liszt,
fél citrom leve,
1 babérlevél,
2 húsleveskocka,
2 gerezd fokhagyma,
köménymag,
só és õrölt bors ízlés szerint,
1 csokor petrezselyemzöld,
a krumpligombóchoz: 2 közepes nagyságú nyers krumpli,
1 tojás, só és szerecsendióvirág ízlés szerint,
2-3 evõkanál liszt.
|
 |
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra metélt hagymát, majd felöntjük 2 liter
vízzel. Beletesszük a fûszereket, a zúzott fokhagymát és a húsleveskockát.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, és puhára fõzzük. Közben a gombóchoz
a nyers, hámozott reszelt burgonyát összekeverjük a felvert tojással és annyi
liszttel, hogy formázható massza legyen. Sóval és szerecsendióvirággal
ízesítjük, majd nedves kézzel apró gombócokat formálva belõle, a forrásban
lévõ levesbe óvatosan beleengedjük. Ha megfõtt, liszttel simára kevert
tejföllel és citromlével behabarjuk, ezután 5 percig fõzzük. Virslikarikákkal
és petrezselyemmel tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|