WebFazek Leves Kelkáposztás fazék
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta,
1 fej vöröshagyma,
2 evõkanál olaj,
1 pár virsli,
2 dl tejföl,
1 evõkanál liszt,
fél citrom leve,
1 babérlevél,
2 húsleveskocka,
2 gerezd fokhagyma,
köménymag,
só és õrölt bors ízlés szerint,
1 csokor petrezselyemzöld,
a krumpligombóchoz: 2 közepes nagyságú nyers krumpli,
1 tojás, só és szerecsendióvirág ízlés szerint,
2-3 evõkanál liszt.

Elkeszites
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra metélt hagymát, majd felöntjük 2 liter vízzel. Beletesszük a fûszereket, a zúzott fokhagymát és a húsleveskockát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, és puhára fõzzük. Közben a gombóchoz a nyers, hámozott reszelt burgonyát összekeverjük a felvert tojással és annyi liszttel, hogy formázható massza legyen. Sóval és szerecsendióvirággal ízesítjük, majd nedves kézzel apró gombócokat formálva belõle, a forrásban lévõ levesbe óvatosan beleengedjük. Ha megfõtt, liszttel simára kevert tejföllel és citromlével behabarjuk, ezután 5 percig fõzzük. Virslikarikákkal és petrezselyemmel tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997