



















|
Hozzávalók:
40 dkg vegyes leveszöldség,
1 kis fej vöröshagyma,
2 marhahúsleves-kocka,
1 teáskanál liszt,
1 dl tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
3 evõkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 púpozott teáskanál piros fûszerpaprika,
ízlés szerint só,
2 tojás,
3 evõkanál maceszgombócdara,
1 mokkáskanál õrölt gyömbér.
|
 |
Elõször a gombócmasszát keverjük össze. A tojásokat habosra felverjük,
beleszórjuk a maceszdarát, a gyömbért, kevés sót és törött borsot, majd
alaposan összekeverjük. Fél órát félretesszük. Közben elkészítjük a levest: a
megtisztított hagymát apróra összevágjuk, majd a felforrósított olajon üvegesre
futtatjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldséget, és
kevergetve lepirítjuk. Ha a zöldség zsírjára sült, a tûzrõl lehúzzuk, és
elkeverjük benne a pirospaprikát. Ezután azonnal felöntjük bõ 1 liternyi
vízzel, beletesszük a húsleveskockákat, és felforraljuk. 10 percig fõzzük.
Közben vizes kézzel apró gombócokat formálunk a masszából, amelyeket
beleteszünk a forrásban lévõ levesbe. Ugyancsak belekeverjük a liszttel simára
habart tejfölt. Kis lángon, fedõ alatt további 10 percig fõzzük, addigra a
gombócok kissé megnõnek. A megmosott és finomra metélt petrezselyemzöldet is
beleszórjuk, de már nem forraljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|