WebFazek Leves Maceszgombócleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
40 dkg vegyes leveszöldség,
1 kis fej vöröshagyma,
2 marhahúsleves-kocka,
1 teáskanál liszt,
1 dl tejföl,
1 csokor petrezselyemzöld,
3 evõkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 púpozott teáskanál piros fûszerpaprika,
ízlés szerint só,
2 tojás,
3 evõkanál maceszgombócdara,
1 mokkáskanál õrölt gyömbér.

Elkeszites
Elõször a gombócmasszát keverjük össze. A tojásokat habosra felverjük, beleszórjuk a maceszdarát, a gyömbért, kevés sót és törött borsot, majd alaposan összekeverjük. Fél órát félretesszük. Közben elkészítjük a levest: a megtisztított hagymát apróra összevágjuk, majd a felforrósított olajon üvegesre futtatjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldséget, és kevergetve lepirítjuk. Ha a zöldség zsírjára sült, a tûzrõl lehúzzuk, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Ezután azonnal felöntjük bõ 1 liternyi vízzel, beletesszük a húsleveskockákat, és felforraljuk. 10 percig fõzzük. Közben vizes kézzel apró gombócokat formálunk a masszából, amelyeket beleteszünk a forrásban lévõ levesbe. Ugyancsak belekeverjük a liszttel simára habart tejfölt. Kis lángon, fedõ alatt további 10 percig fõzzük, addigra a gombócok kissé megnõnek. A megmosott és finomra metélt petrezselyemzöldet is beleszórjuk, de már nem forraljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997