WebFazek Leves Pikáns sajtleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 tyúkhúsleveskocka,
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt,
1 evõkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
késhegynyi reszelt szerecsendió,
1 mokkáskanál currypor,
1/2 mokkáskanál törött fehér bors,
a levesbetéthez 1 zsemle.

Elkeszites
7 dl vizet fazékba öntjünk. Beletesszük mindkét leveskockát, és beleszórjuk a borsot, a szerecsendió-reszeléket és a curryport. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A forrásban lévõ levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt, és folytonos keverés közben legalább 5 percig forraljuk. Ezután a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet is belekeverjük, de már nem forraljuk tovább. A tûzrõl lehúzzuk, és befedve, melegen tartjuk tálalásig. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és a sütõben szárazon megpirítjuk. Négy adagra osztjuk, és a megmaradt, ugyancsak négy részre osztott reszelt sajttal együtt levesescsészékbe tesszük. Tálaláskor a forró levest a sajtos zsemlekockákra rámerjük. (Nemcsak tyúkhúsleveskockával készíthetõ, hanem maradék csontlevesbõl vagy húslevesbõl, esetleg leszûrt zöldséglevesbõl is megfelelõ.)


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997