



















|
Hozzávalók:
2 tyúkhúsleveskocka,
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt,
1 evõkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
késhegynyi reszelt szerecsendió,
1 mokkáskanál currypor,
1/2 mokkáskanál törött fehér bors,
a levesbetéthez 1 zsemle.
|
 |
7 dl vizet fazékba öntjünk. Beletesszük mindkét leveskockát, és beleszórjuk a
borsot, a szerecsendió-reszeléket és a curryport. Felforraljuk, közben a
lisztet egy kevés levessel simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a
reszelt sajt felét. A forrásban lévõ levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos
tejfölt, és folytonos keverés közben legalább 5 percig forraljuk. Ezután a
megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet is belekeverjük, de már nem
forraljuk tovább. A tûzrõl lehúzzuk, és befedve, melegen tartjuk tálalásig. A
zsemlét apró kockákra vágjuk, és a sütõben szárazon megpirítjuk. Négy adagra
osztjuk, és a megmaradt, ugyancsak négy részre osztott reszelt sajttal együtt
levesescsészékbe tesszük. Tálaláskor a forró levest a sajtos zsemlekockákra
rámerjük. (Nemcsak tyúkhúsleveskockával készíthetõ, hanem maradék csontlevesbõl
vagy húslevesbõl, esetleg leszûrt zöldséglevesbõl is megfelelõ.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|